Kolorowe kręciołki drobiowe. 1/2 kg piersi z kurczaka, patyczki szaszłykowe, przyprawa carry, gyros, natka pietruszki, sól, pieprz, odrobina oleju Piersi tniemy w wąskie paski i nacieramy solą , pieprzem i odrobiną oleju. Nawijamy paseczki dokoła na patyczki grillowe. 1/3 powstałych w ten sposób kręciołków obtaczamy w carry, 1/3 część obtaczamy w przyprawie gyros, rozcieramy w moździerzu natkę pietruszki z odrobiną oleju i powstałą w ten sposób papką obtaczamy pozostałą 1/3 część kręciołków. Układamy na grillu i smażymy kilka minut. Przepis nie jest jakąś rewelacją, ale kręciołki rewelacyjnie wyglądają na talerzu. Układamy je naprzemiennie kolorami żółty(carry), czerwony(gyros) i zielony(natka). Nie znam osoby, która nie zechciałaby sięgnąć po coś tak kolorowo wyglądającego na stole grillowym, a i smakują znakomicie. Smacznego.