Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

metalowydrwal

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

O metalowydrwal

  • Urodziny 20.12.1988

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Jastrzębie-Zdrój
  • Kod pocztowy
    44-330
  • Województwo
    śląskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

metalowydrwal's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Lubie podróże te duże i małe ...a nieodzownym elementem tych nieco mniejszych podróży nad Bałtyckie Morze jest grillowana kukurydza, podawana z masłem, natką pietruszki, solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Więc z sentymentu do zimnego Bałtyku i brudnych plaż podaje przepis właśnie na ową kukurydzę. Składniki: • 2 kolby kukurydzy • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz • 2 łyżki masła • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Usunąć liście kukurydzy, .oderwać wszystkie włókna. Kukurydzę umyć, posypać kolby solą oraz pieprzem i ułożyć na ruszcie, na średnio rozgrzanym grillu elektrycznym (jeśli używasz silniejszego grilla węglowego kukurydzę można wcześniej namoczyć w zimnej wodzie przez 20 minut). Grillować aż ziarna kukurydzy ładnie się zrumienią i lekko zbrązowieją z każdej strony, przez 15 - 20 minut w zależności od rodzaju grilla. W międzyczasie przygotować masło pietruszkowe. Wymieszać miękkie masło z natką pietruszki, doprawić solą oraz pieprzem. Kukurydzę zdjąć z rusztu, oderwać liście i ułożyć na półmisku. Posmarować masłem pietruszkowym, ewentualnie podać je w oddzielnej miseczce. Smacznego
×
×
  • Dodaj nową pozycję...