Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

issima

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

O issima

  • Urodziny 18.02.1980

Informacje osobiste

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Kuńkowce
  • Kod pocztowy
    37-700
  • Województwo
    podkarpackie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

issima's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Smaczne ziemniaki z grilla. Ziemniaki w ten efektowny i smaczny sposób jedliśmy w Canadzie. Prostota i pomysł z jakim zostały podane bardzo nas ujęły. I ten smak.... Potrzebujemy: 5 podłużnych ziemniaków (najlepsze bedą te słodkie odmiany) 50g masla ząbek czosnku ok 10 plasterków salami ok 10 plasterków cukinii pieprz kolorowy Ziemniaki dokładnie szorujemy, pozostawiamy skórkę. Odcinamy kawałek po długości, na dole, tworząc tak jakby podstawę. Całego ziemniaka nacinamy w 3-4 mm plasterki, ale nie przecinajac do końca - ma to wygladać jak kartki w książce. Plasterki możemy sobie oddzielać wkładając pomiędzy wykałaczki Mnie to znacznie ułatwiło sprawę. Roztapiamy miasło, wyciskamy czosnek, mozna dodać ulubione zioła i pędzielkiem dokładnie smarujemy ziemniaka miedzy plasterkami. Pomiędzy plastry ziemniaka wkładamy cukinię i salami mniej więcej w taki sposób: plasterek ziemniaka, cukinii,ziemniaka,salami, ziemniaka.. itd Posypujemy pieprzem kolorowym, mozna żółtym serem - jak kto lubi Tak "najeżone ziemniaki owijamy folia aluminiową pieczemy ok 15 min. Potem otwieramy folię i dopiekamy ok 10 min. Idealne są miękkie w środku i maja chrupiąca skórkę. Podawać je można z dipami, słatką lub dowolnym mięsem z grilla.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...