Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

efgh

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

efgh's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Przepis inspirowany podróżą do Nowej Zelandii i bogactwami natury - szlachetnym mięsem jelenia. Szaszłyki z polędwicy jelenia z dynią na rozmarynie Składniki na 10 szaszłyków: Mięso: - 500g polędwicy z jelenia - całe gałązki świeżego rozmarynu - oliwa z oliwek - sól, pieprz Dynia: - 2 małe dynie o średnicy około 25 cm średnicy, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę - 4 łyżki miodu - 4 łyżeczki soku z cytryny - świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Polędwicę kroję na kawałki. Z części gałązek rozmarynu odrywam listki.Mięso wysmarowuję oliwą, solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawiam na godzinę do lodówki. Dynię duszę w rondelku z 2 szklanki wody do średniej miękkości. Należy uważać żeby dynia się nie rozpadła. Następnie dodaję miód, sok z cytryny i chwilę podgrzewam. Odcedzam dynię z powstałego sosu. Mięso ostrożnie nadziać na gałązki rozmarynu na przemian z dynią i grillować na ruszcie po około 5 minut z każdej strony lub do czasu aż mięso będzie ładnie zrumienione z zewnątrz i miękkie w środku.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...