Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jacobs

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

jacobs's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Mój przepis inspirowany jest podróżami na południe Francji, świeżymi owocami morza, różowym winem i pięknym lazurem wybrzeża. Grillowana polędwica z tuńczyka z salsą pomidorową na arbuzie. Składniki na 2 porcje: Ryba: - 2 steki z tuńczyka po 200g - 2 ząbki czosnku, drobno posiekane - świeżo zmielony czarny pieprz, sól - 5 łyżek oliwy z oliwek Salsa pomidorowa: - 1 szklanka pokrojonych pomidorów - 1 łyżka cebuli, pokrojonej w kosteczkę - 1/3 łyżeczki posiekanej papryczki chilli - 2 łyżki posiekanej świeżej mięty - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka oliwy z oliwek - sól morka i świeżo zmielony czarny pieprz Arbuz Czosnek, pieprz, sól i oliwę wymieszać i wysmarować powstałą marynatą tuńczyka, przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki przynajmniej na 30 minut. Wymieszać wszystkie składniki do salsy pomidorowej i odstawić do lodówki do czasu podania ryby. W międzyczasie ukroić 2 kawałki schłodzonego arbuza około 20 cm na 10 cm, jeżeli ma pestki, to je usunąć i włożyć do lodówki. Tuńczyka ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu, najlepiej Master - Touch GBS i grillować po około 1 - 2 minut z każdej strony, należy uważać, aby nie grillować zbyt długo, aby mięso nie wysuszyło się, ma być miękkie, a w środku jeszcze różowe.ł Na talerzach ułożyć arbuza, na niego położyć zgrillowane steki z tuńczyka, następnie tuńczyka polać salsą pomidorową. Gotowe Teraz zamknij oczy, napij się schłodzonego różowego wina, skosztuj tuńczyka z najlepszego grilla na świecie i już jesteś na Lazurowym Wybrzeżu.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...