Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alternatywaster

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

O alternatywaster

  • Urodziny 07.02.1981

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

alternatywaster's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Nie jest to plagiat! Poza tym mój przepis jest w formie wiersza,mojego autorstwa! więc ZASTANÓW SIĘ! to samo się tyczy innych wierszy!link który dodała margarytka14 nie działa, w moim przepisie nie ma BOCZKU, i nie ma wielu innych rzeczy, które są w zalinkowanym przez Ciebie! Jesteś trollem, który poza tym ,że wytyka użytkownikom pseudoplagiaty, nic innego na to forum nie wnosi,zgłaszam to adminowi!
  2. Soczyste szaszłyki z indyka Kurczaka, indyka , a może homara? Każdy z forumowiczów bardzo się stara. Kulinarny konkurs w kolorach owoców, Czy masz ochotę kucharzem się poczuć? Proponuję grillowane filety z indyka, wedle ścisłych uwag mego dietetyka. Rzeczone mięso kroimy równo w kostkę, Przygotowanie marynaty będzie proste. Nie będziemy przy tym za bardzo zajęci, Sos sojowy, sól, pieprz do miski się wkręci, Do tego jeszcze posiekaną bazylię dodaj, i zacznij indyka z marynatą adaptować. Gdy już nam się indyk z sosem zaprzyjaźni, nabijamy go na patyczki ruchem wyraźnym. Na polany oliwą ruszt kładziemy szaszłyki, dopóki się pięknie zrumienią nasze smakołyki. Zaproś przyjaciół na wspólne grillowanie- smakujcie nawzajem potrawy wybrane. Pamiętaj żeby jak najlepiej smak dobierać wszak najlepszą przyprawą jest- atmosfera. http://us.cdn4.123rf.com/168nwm/phbcz/phbcz1209/phbcz120900467/15521402-szaszlyk-z-indyka-z-boczkiem-i-grillowanymi-warzywami.jpg Składniki 4 filety z indyka 4 łyżki sosu sojowego sól pieprz łyżka bazylii łyżka oregano łyżka papryki czerwonej 2 łyżki oliwy Patyczki do szaszłyków Wykonanie: Banalnie proste :Filety z indyka kroimy w kostkę. Mieszamy w misce 2 łyżki sosu sojowego, bazylię, oregano, oliwę, sól, paprykę i pieprz. W tejże marynacie kąpiemy nasze filety z indyka. Odstawiamy do lodówki na klilka godzin. Nabijamy indyka na patyczki i pieczemy aż się równo zrumieni z każdej strony . Opcjonalnie: Jako dotatek- grillujemy bakłażana lub cukinię, lub ziemniaki, podajemy z dowolnym sosem (sojowy, czosnkowy,ketchup) wszystko wg gustów smakowych).
  3. Amerykański SAMOGRAJ Składniki: • 500 g dobrej jakości wołowiny(lepiej samemu zmielić) • Jedna cebula (zmielona) • Ulubiony Sos barbeque • Pieprz i sól do smaku • Cztery pełnoziarniste bułki • Jeden ogórek konserwowy (plastry) • Sałata i opcjonalnie KETCHUP, MUSZTARDA • Pomidor (plastry) Śpiewne wykonanie : Jak co roku o tej porze grill odpalić każdy może korzystając z tej sposobności przepis wstawiam na pyszności Czas rozpalić ogień grilla nim nastąpi smaku chwila Dopraw pieprzem oraz solą a ręce hamburgery miętolą Zmieloną wołowinę i cebulę z sosem barbeque przytulę wrzuć na ruszt teraz kotlety nie przestrzegaj żadnej diety Hamburgery zdejmij z rusztu udekoruj wedle swego gustu pomidor , ogórek i liść sałaty już w bułce kotlet daje aromaty http://www.kingarthurflour.com/shop-img/1305317102754.jpg
  4. GRILLOWANE FILETY z kurczaka z gruszkami i oscypkiem(czyli co Pan jadasz, że tak wierszem gadasz ) I. Obierz gruszki, pokrój w plastry Skrop cytryny sokiem własnym w gruszce, mięsie, no i w serze marynatę w chłodne ułóż talerze. II. Grilluj gruszki, kurczaka i ser Aż spotka cię podziwu szmer Dodaj też gałązki rozmarynu Całość grilluj przez 15 minut. III. Tak więc sos przyrządzamy po kolei pietruszki pęczek niech z olejem się klei, włoskich orzechów pełną garść teraz daj sól, pieprz, łyżkę miodu a w gębie - Raj. IV. Zatem udekoruj danie na talerzach Smakowita uczta niech nastanie teraz Skrop przygotowanym wcześniej sosem Daję słowo, że nie będziesz kręcił nosem. Sposób przygotowania: Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Gruszki obrać, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Plastry owoców, mięso i ser oscypek zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce. Gruszki, oscypek, kurczaka i bekon grillować z gałązkami rozmarynu przez około 10-15 minut, przekładając na drugą stronę. Piersi kurczaka, gruszki, ser oscypek i bekon ułożyć na talerzach, całość udekorować kolorowymi sałatami i skropić przygotowanym wcześniej sosem. Smacznego! Składniki dla 4 osób: - 8 x 80 g piersi z kurczaka, - 4 gruszki Marynata: - 0,5 szklanki oliwy z oliwek, - 1 op. marynaty grillowej klasycznej Prymat, - 12 plasterków sera oscypek, - 4 plastry chudego bekonu, - 2 gałązki rozmarynu, - 1 pęczek kolorowych sałat Sos: - 100 ml oleju słonecznikowego - 1 pęczek natki pietruszki, - 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich, - 1 łyżeczka chili, pieprz cayenne Prymat, - 1 łyżka miodu, SMACZNEGO!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...