Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MJMartino

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

O MJMartino

  • Urodziny 01.01.1976

Informacje osobiste

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Kielce
  • Kod pocztowy
    25-812
  • Województwo
    świętokrzyskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

MJMartino's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Nalezy przygotowac szaszlyk dzien wczesniej i przechowywac w lodowce. Skladniki dla szesc osob: -2 lyzeczki imbiru mielonego. -900 gr. miesa mielonego z wolowiny. -1 cebula drobno posiekana. - 2 lyzki posiekanej kolendry. - 1 łyżka przyprawy w proszku wymieszane razem (kurkuma, chilli, kminek, kardamon) - sol i pieprz wedlug uznania. Jako lukier, czyli do posmarowania potrawy: - miod - 1 lyzeczka mielonego imbiru Pamietajmy o 12 szpilkach metalowych na szaszlyki. Dalej: Wymieszac dobrze mieso zmielone ze wszystkimi skladnikami rekoma lekko nawilzonymi. Uformowac 12 kielbasek o dlugosci 20cm i nabic na szpilki. Nalezy piec na srednio rozzarzonym weglu, smarujac miodem zmieszanym z imbirem .Obracac czesto by mogly szaszlyki upiec sie z kkazdej strony i po osmiu minutach beda gotowe. Mieso na zewnatrz powinno byc ciemne a w srodku rozowe. Polecam naprawde smaczne do wina czerwonego, jadlem w zeszlym roku z przyjaciolmi w Neapolu.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...