Nalezy przygotowac szaszlyk dzien wczesniej i przechowywac w lodowce. Skladniki dla szesc osob: -2 lyzeczki imbiru mielonego. -900 gr. miesa mielonego z wolowiny. -1 cebula drobno posiekana. - 2 lyzki posiekanej kolendry. - 1 łyżka przyprawy w proszku wymieszane razem (kurkuma, chilli, kminek, kardamon) - sol i pieprz wedlug uznania. Jako lukier, czyli do posmarowania potrawy: - miod - 1 lyzeczka mielonego imbiru Pamietajmy o 12 szpilkach metalowych na szaszlyki. Dalej: Wymieszac dobrze mieso zmielone ze wszystkimi skladnikami rekoma lekko nawilzonymi. Uformowac 12 kielbasek o dlugosci 20cm i nabic na szpilki. Nalezy piec na srednio rozzarzonym weglu, smarujac miodem zmieszanym z imbirem .Obracac czesto by mogly szaszlyki upiec sie z kkazdej strony i po osmiu minutach beda gotowe. Mieso na zewnatrz powinno byc ciemne a w srodku rozowe. Polecam naprawde smaczne do wina czerwonego, jadlem w zeszlym roku z przyjaciolmi w Neapolu.