Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

smakoszka

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

O smakoszka

  • Urodziny 7 Października

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Województwo
    zachodniopomorskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

smakoszka's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Filety z kaczki w sosie wiśniowym 2 piersi z kaczki, cytryna, ½ szklanki drylowanych wiśni, ½ szklani niskosłodzonej konfitury wiśniowej, 200ml sherry, lub wiśniówki, cukier brązowy, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek, pieprz, sól Teraz weźmiemy się za kaczkę, która oczaruje nas wiśniowym smakiem i aromatem. Sos przyrządzimy na grillu! Dwie piersi z kaczki kroimy w solidne plastry, nacieramy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i marynujemy w połowie szklanki octu balsamicznego z setką sherry lub wiśniówki, najlepiej domowej roboty. Mięso wkładamy do lodówki na 2 godziny i zabieramy się za sos. Rozpalamy grill, rozgrzewamy, a na ruszcie stawiamy garnuszek z żaroodporną rączką. Sos przygotowujemy z ½ szklanki drylowanych wiśni, takiej samej ilości niskosłodzonej konfitury wiśniowej i setki wiśniówki. Sos doprowadzamy do wrzenia i gotujemy mieszając aż zgęstnieje. W razie potrzeby możemy go lekko posłodzić, lub doprawić octem balsamicznym. W odpowiednim momencie kładziemy na ruszt piersi z kurczaka i podpiekamy je przez kwadrans. Gotowe filety podajemy na talerzu i polewamy obficie sosem. Do kaczki serwujemy wiśniówkę lub czerwone wino. http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/02/27/2c/image-1ps10nq_jpg/crop_center_middle_140x104_140x104.jpg
×
×
  • Dodaj nową pozycję...