Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ptok7

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

ptok7's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. KREWETKI W SEZAMIE Składniki: - 3 ząbki czosnku - 1/3 szklanki oliwy - 3/4 szklanki sosu pomidorowego - 2 łyżki octu z czerwonego wina - bazylia, sól - 3 łyżeczki pieprzu cayenne - 1kg krewetek - sezam Przygotowanie: 1) Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Włóż do dużej miski. Wlej oliwę, sos pomidorowy oraz czerwony ocet winny. Starannie wymieszaj 2) Marynatę dopraw do smaku świeżą lub suszoną bazylią, sporą szczyptą soli oraz pieprzem cayenne. Powinna być wyrazista w smaku 3) Krewetki oczyść, obierz z pancerzyków, starannie opłucz lub przelej na sicie wrzątkiem. Włóż do miski z marynatą. Wymieszaj by równomiernie pokryły się zalewą. Przykryj i wstaw do lodówki na minimum godzinę. 4) Przygotuj drewniane patyczki. Maczaj je w wodzie i nadziewaj po 3-4 krewetki, wbijając szpikulec najpierw od strony ogona, a następnie obok głowy. Polej marynatą 5) Krewetkowe szaszłyki układaj na ruszcie i piecz 2-3 minuty z każdej strony, aż zmatowieją. Pod koniec posyp białym sezamem. Podawać najlepiej na sałacie Gorąco POLECAM! Smacznego
×
×
  • Dodaj nową pozycję...