Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

barbara6

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Województwo
    pomorskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

barbara6's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Grillowanie to nieskończone możliwości kulinarne. Każdy przepis to daleka podróż w nieznane, nie jestem ekspertem od grillowania, więc podam prosty, sprawdzony przepis na szaszłyki z kurczaka z szafranem i cytryną. Danie jest lekkie, łatwe i przyjemne Potrzebujemy : • 1 kg piersi kurczaka (2 sztuki) • sól, pieprz • sok z 1 cytryny • mała szczypta szafranu • świeży tymianek drewniane patyki na szaszłyki ( której wcześniej namoczymy w zimnej wodzie przez półtorej godziny. Wykonanie: 1. Myjemy kurczaka, następnie suszymy, wycinamy ewentualne włókna, zbędny tłuszcz, kostki. Kurczaka kroimy w paski, solimy i doprawiamy pieprzem. 2.Wlewamy do miski sok z 1 cytryny i dodajemy szczyptę szafranu. Do miski wkładamy kurczaka i mieszamy aby się pięknie „zaprzyjaźnił z przyprawami”. Odstawiamy na 30 minut. 3. Wyciągamy paski kurczaka z naszej marynaty i nakłuwamy je na patyki do szaszłyków, zawijając je do środka. 4. Układamy szaszłyki na rozgrzanym grillu i grillujemy przez około 5-7 minut następnie przekładamy na drugą stronę i ponownie grillujemy przez kolejne 5-7 minut. 5. Nasze danie możemy udekorować listkami tymianku. Opcjonalnie możemy skropić oliwą z oliwek, lub podawać z ryżem. Bon apetit.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...