Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

fairy1

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

O fairy1

  • Urodziny 05.08.1983

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Mińsk Mazowiecki
  • Kod pocztowy
    05-300
  • Województwo
    mazowieckie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

fairy1's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. ZAWIJAŃCE Z BAKŁAŻANÓW Z GRILLA Składniki: 2 duże bakłażany o wydłużonym kształcie 225 g sera mozzarella 2 dojrzałe pomidory 16 dużych liści bazylii sól i mielony czarny pieprz 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek Na dressing: 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka stołowa pasty z suszonych pomidorów 1 łyżka stołowa soku z cytryny Z bakłażanów usunąć ogonki, pokroić je wzdłuż na cienkie plastry- w sumie ok 16 plastrów środkowych o grubości ok 5 mm. W dużym rondlu zagotować osoloną wodę i gotować w niej plastry bakłażana przez ok 2 minuty, aż zmiękną. Wyjąć plastry z wody i osuszyć je papierowym ręcznikiem. Ser mozzarella pokroić na osiem plasterków, kroimy także pomidory. Wziąć po dwa plastry z bakłażana i ułożyć je na krzyż.. Po środku położyć plasterek pomidora, posypać solą i pieprzem, dołożyć liść bazylii, a na wierzch położyć plasterek mozzarelli. Całość przykryć jeszcze jednym plasterkiem pomidora i doprawić solą i pieprzem. Zawinąć końce bakłażana dokoła nadzienia i złożyć je tworząc paczuszkę. Dressing pomidorowy: zamieszać oliwę z oliwek, ocet pastę z suszonych pomidorów i sok z cytryny, przyprawić do smaku. Rozgrzewamy grilla. Na zawiniątka nanosimy pędzelkiem oliwę i pieczemy po 5 minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na gorąco, posypane posiekanymi listkami bazylii.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...