Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Leadbelly

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

Leadbelly's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Podczas pobytu w Japonii, zaobserwowałem i doświadczyłem niesamowitych smaków tamtejszej kuchni. Skosztowałem także przepysznych ośmiornic z grilla, nie w wydaniu, jakie prezentuję, ale również nieziemsko smakujących. Smak pozostał do teraz, chęć dzielenia się rytuałami egzotycznej, japońskiej kuchni- także. Ośmiornica ma w sobie wartości odżywcze, witaminy, mikroelementy i wszystko, co mieć powinna. Żadne z mięs nie smakuję lepiej. Mniam. Na zdjęciu ośmiornice na targu w Tokio. SKŁADNIKI: Kilogram mięsa ośmiornicy. Trzy ząbki czosnku. Garść oregano. Pół łyżeczki soli. Cała cytryna. Oliwa. PRZYGOTOWANIE: Na początku umyć dokładnie ośmiornicę, następnie ją sparzyć. Obrać z powięzi i osuszyć. Rozetrzeć czosnek na talerzyku- dodać do niego sól i oregano- natrzeć mieszanką ośmiornicę. Przygotowaną ośmiornicę położyć na rozgrzany grill, skrapiając od czasu do czasu oliwą. Kiedy macki zaczną się rumienić- ściągnąć ośmiornicę z grilla. Przestudzić ją, pokroić na kawałki i skropić cytryną. Proponuję serwować z liśćmi sałaty, cebulą, pomidorami i ogórkami. Dobrze smakuję z sosem sojowym. Pychota ! Pamiętam japońskie show na grillu- teppanyaki, które wprawiło mnie w realny zachwyt. Mnóstwo ognia, woń wschodniej kuchni. Zakochałem się. .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...