Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pablo 11

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    2
  • Rejestracja

O pablo 11

  • Urodziny 16.07.1980

Informacje osobiste

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Mińsk Mazowiecki
  • Województwo
    mazowieckie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

pablo 11's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Witam.Jestem tutaj nowy.Widzę że niektórzy mają duże problemy z tym kotłem.Ja go użytkuję drugi sezon.Rok temu miałem małe problemy z wysoką temp podajnika,ale to ogarnąłem.Po pierwsze to opał.W tamtym roku paliłem w nim eko,teraz miałem podobno 25 i jest bardzo dobrze.Miał oczywiście musi być suchy.Dodatkowo zrobiłem napowietrzenie w kotłowni.Zamontowałem klapkę w drzwiczkach od paleniska,która jest uchylona 2mm.Nie miałem nic wymieniane w tym piecu,a data jego produkcji jest z początku 2012 r.Nawet szuflady nie mam po skosie,tylko na poziomo.Po moich spostrzeżeniach doszedłem do wniosku,że w tym piecu trzeba palić po prostu dobrym,suchym miałem.Dom mam 220 m piec trochę przewymiarowany 30kw.Spalanie ok 25 kg na dobę miału.Moje nast. co 65 cwu 50 przerwa pod. 1:35 went 24 podtrz 40 min went w podtrz 20 s co 15 min To nastawy na starym sterowniku.Jeszcze trzeba dmuchawę przestawić żeby się cała otwierała.Przesłona dmuchawy otwarta n 3/4.Zapomniałem dodać,że teraz temp podajnika wynosi ok 35 stopni. Pozdrawiam.
  2. Witam.Jestem tutaj nowy.Widzę że niektórzy mają duże problemy z tym kotłem.Ja go użytkuję drugi sezon.Rok temu miałem małe problemy z wysoką temp podajnika,ale to ogarnąłem.Po pierwsze to opał.W tamtym roku paliłem w nim eko,teraz miałem podobno 25 i jest bardzo dobrze.Miał oczywiście musi być suchy.Dodatkowo zrobiłem napowietrzenie w kotłowni.Zamontowałem klapkę w drzwiczkach od paleniska,która jest uchylona 2mm.Nie miałem nic wymieniane w tym piecu,a data jego produkcji jest z początku 2012 r.Nawet szuflady nie mam po skosie,tylko na poziomo.Po moich spostrzeżeniach doszedłem do wniosku,że w tym piecu trzeba palić po prostu dobrym,suchym miałem.Dom mam 220 m piec trochę przewymiarowany 30kw.Spalanie ok 25 kg na dobę miału.Moje nast. co 65 cwu 50 przerwa pod. 1:35 went 24 podtrz 40 min went w podtrz 20 s co 15 min To nastawy na starym sterowniku.Jeszcze trzeba dmuchawę przestawić żeby się cała otwierała.Przesłona dmuchawy otwarta n 3/4. Pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...