Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

beaata29

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

beaata29's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. To cukier zawarty w serniku odpowiedzialny jest za jego opadanie, dlatego bardzo ciężko jest całkowicie tego uniknąć. Oczywiście są sposoby (znane od lat), które pozwolą na częściowe uniknięcie zapadającego się ciasta . Po pierwsze, zaraz po upieczeniu sernika trzeba zostawić go w piekarniku przez m.in. pół godziny, najlepiej nieco uchylić drzwiczki, aby sernik dodatkowo się nie spiekł. Następnie należy lekko posmarować ciasto masłem - u mnie ten sposób działa. Poza tym wiele zależy od przepisu - ja mam swój taki ulubiony, z którego sernik zawsze wychodzi idealny i nie opada - to przepis "Puszysty sernik z budyniem" ze strony Max Kuchnie. Sernik jest puszysty i bardzo smaczny.
  2. nie, nie pisałam nigdy skargi
×
×
  • Dodaj nową pozycję...