mam podajnik brucera jak czytam że ktoś daje instrukcje jak ustawić podajnik jakikolwiek to śmiech mnie ogarnia na tych filozofów. mój przepis to .1długość komina jest ważny. 2przymknięcie czopucha. 3ustawienie klapki antywybuchowej na drzwiczkach(ma być dostęp powietrza) 4ustawienie klapki na dmchawie5.opał który nie zawsze jest taki sam ,a producent ten sam (pieklorz)regularne czyszczenie górnej części podajnika(3-4razy w sezonie) jestem ślusarzem więc mogę wypowiedzieć się na ten temat .jeżeli chodzi o spalanie opału to przy palniku dokonałem przeróbek(nie zaklejałem żadnych otworów) dzięki którym powierzchnia spalania zwiększyła się do 3/4 palnika a dmuchawa chodzi max. na 3biegu nie pisze głupot że jest takt jak rozpale piec ,ale tak jest po tygodniu palenia .NIEMA ZŁOTEGO PRZEPISU NA USTAWIENIE PODAJNIKA PRZEZ INTERNET KTÓRY BĘDZIE DZIAŁAŁ CAŁY ROK BEZ POPRAWEK .TAK TWIERDZĄ TYLKO DEBILE ŻE TO MOŻLIWE