Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sSiwy12

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    9 990
  • Rejestracja

1 obserwujący

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    vel bajbaga

Converted

  • Tytuł
    najpożyteczniejszy forumowicz od zawsze, najlepszy doradca na tym forum

sSiwy12's Achievements

REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!)

REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) (9/9)

10

Reputacja

  1. Czerwone Serduszko stało się nowym symbolem. Oby na długo.
  2. Masz u siebie, te protokoły odbioru ? Jeśli nie, zażądaj bo łachy nie robią i muszą Ci dostarczyć - ważne bo dopóki ich nie masz w ręku, to mogą rzeźbić co chcą. Jak już będziesz miał (albo jak masz) podeślij mi na PW razem z całą korespondencją z firmą. Do tego czasu podawaj jak najmniej szczegółów na Forum, bo producent wykorzysta wszystko aby pokazać, że jest cacy.
  3. Ci co żrą są otyli - fakt, za oceanem żrą tego więcej, bo są leniwi i nie chce im się gotować od podstaw w domach. W tym temacie, nie propaguje się szybkiego stylu żywienia.
  4. przynajmniej wchłania naturalne pożywienie, a nie substytuty "parówkopodobne" . Oczywiście al dente
  5. Raczej bez kluseczek i nie na bazie z oleju "truflowego"
  6. Jestem cienkim Bolkiem w klocki kulinarne. Ale. Ale potrafię skorzystać z rad doświadczonych kucharzy - zwłaszcza w stosunku do potraw, w pozyskaniu których konieczne było poświecenie życia. Szanując to poświęcenie życia, staram się uszanować to życie, nie badziewiąc powstałego dania - zadowolone kubki smakowe to jest uszanowanie. Szef podał w sposób najprostszy jak nie zbadziewić dobrego surowca - ja dziękuję za to, bo dobrych rad nigdy za wiele, zwłaszcza, że ta ma dość istotne przesłanie - temperatura głupcze (parafrazując pewnego bardzo dobrego fachowca od PCi. Tak więc apeluję - odrzućcie małostkową zaściankowość i czerpcie ze skarbnicy wiedzy innych nacji, a także wiedzy i doświadczenia prawdziwych fachowców. Ps. Może warto wyjść z zaklętego kręgu kotleta schabowego panierowanego ..........................
  7. Coś się pokręciło - przepraszam.
  8. O totototot. Stek ma być lekko karmelizowany a nie spalony, ale jednocześnie nie może być uduszony, bo spierdziela "woda", a tłuszcz się nie wytapia. No ale to już starożytni wiedzieli, a że nie było Polaków starożytnych, to i brak ogólnej wiedzy w tym temacie.
  9. Tiiiiiaaaa. Np. ma wystawić Patriotyczny Polski kotlet schabowy panierowany ? ................, który posiada większą zawartość tłuszczu niż gotowy do spożycia stek.
  10. Mój to idiotek - bo muszę go bezustannie pilnować.
  11. Tiiiaaaaa. Jeszcze do niedawna byłeś dziadkiem, a teraz zostałeś starcem - ciekawe co spowodowało taką zmianę I ciekawią mnie kryteria takiego "awansu" - były związane z gerontologią czy geriatrią ? No bo przecież nie związane ze złośliwością i chęcią obrazy Ale ja o czymś innym: Sezon szparagowy uważam za otwarty A skoro jest czas (majówka) i produkty - to może "śniadanie bogów": - szparagi w otoczce chrupiącego boczku, - grzanka z brioszki, - jajko w koszulce, - opcjonalnie z sosem holenderskim (ja akurat za nim nie przepadam). Pogadamy o własnych doświadczeniach ?
  12. Nikt nie musiał mierzyć do płotu/granicy. Wystarczy zmierzyć grubość ściany i odległość okna od niej. Zsumować i jest wszystko jak na dłoni. Czy okna są źle usytuowane można też odczytać z projektu - bez problemu. To wszystko prawda. Tak czy siak - bez projektanta się nie obejdzie - bez względu czy "ćwok" czy nie. Jak się machnął - jego obowiązkowe ubezpieczenie pokryje wszelkie koszty związane z dostosowaniem budynku do obowiązujących przepisów. Jak się nie machnął - inwestor becaluje z własnej kieszeni za poprawki, oraz wynagrodzenie dla projektanta za naniesienie poprawki w projekcie. Ps. I jakoś tak czuję, że nie chodzi tam o kilka cm "niedoboru". @ coachu13 Ps.2. To był gotowy projekt ? Jeśli tak podaj link, jeśli nie zrób skan przekroju budynku z zaznaczonym tym spornym oknem (a może oknami). Ps.3. Łukasz obstawiałem, że właśnie tak napiszesz - co do "ćwoków"
×
×
  • Dodaj nową pozycję...