Krewetki bardzo dobre, szczególnie na przystawkę tylko drogie Polecam usmażyć (zostawiamy ogonki żeby mieć za co trzymać podczas konsumpcji) na maśle z dodatkiem świeżo wyciśniętego. Ładnie prezentują się podane na liściu sałaty. Przed zjedzeniem pokropić cytryną. Doskonała przystawka
Polecam do mies robić np ze dwa dni wcześniej swoją marynatę i dać marynować się te 48h mięsku. Bardzo dobre są ryby we folii na grillu, trzeba tylko uważać żeby skóra się nie przykleiła do folii. Kiedyś robiłem szaszłyki też we folii ale najlepiej pod koniec grillowania wyciągnąć je całkiem albo odwinąć, inaczej warzywa są ugotowane.
A konkretnie czego szukasz? Ja na Starym Rynku jadłem kuchnie meksykańską. Kiedyś na Hallera był dobry,,Chińczyk'' ale go przenieśli, nie wiem czy nie w okolice dworca PKS.
Piłem Kociołek Paronamiksa i jest o smaku jak dla mnie galaretki owocowej Ja zamiast szampana leje wino ale półsłodkie. Pije się szklankami i w brew pozorom na drugi dzień nie ma kaca, a w czasie picia pomimo mieszania wielu trunków nie chcę się wymiotować.
Co do bigosu z komentarza nade mną to koledzy to pili, smakowało ale drugi dzień zdychali i więcej po to nie sięgnęli. Co kiedyś człowiek wyprawiał jak był na praktykach nad polskim morzem