To będzie raczej sezonowy obiekt. Na razie to jest stare gospodarstwo, do którego robię projekt koncepcyjny, abym wiedział, czy dadzą mi kredyt, dlatego nie wiem jakie może być zużycie wody. Nikt tam teraz nie mieszka. Planuję przerobić bużą oraz mniejszą stodołe na pokoje. Są w dobrym stanie, a dom to będzie dla nas oraz na stołówkę, dużą kuchnię i pralnię. Wstępnie przyjąłem do 25 gości oraz 2-3 osoby na stałe. W każdym pokoju będzie prysznic, umywałka i ubikacja. Wodę będę brał ze starej studni. Zrobiłem badania i ma za dużo rzelaza, ale rozmawialem już z jednym studniarzem, który mi wycenił odmulanie oraz stację uzdatniania. Ja zobaczę ile wyjdzie z tematem ścieków to dopiero wrócę do tego, bo nie wiem jak to wyjdzie razem kwota.Posiłki to będzie forma szwedzkiego stołu z podstawową ofertą oraz jakieś dodatki jak ser oraz kiełbasa, czy szynka robiona domowymi sposobami. Mam sprawdzonego dostawcę. Na wieczór grill, albo każdy samemu sobie szykuje w kuchni. Jak wspomniałem projektant przyjął, że oczyszczalnia na 16 osób, wystraczy na 25 osób i nas. Nie wiem jak to wyliczył, bo to jest w toku i nie ma jeszcze końcowej wersji. Kazał mi zobaczyć co jest na rynku i popytać co mi doradzą.