Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

raffran

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    2 860
  • Rejestracja

raffran's Achievements

 Lider FORUM (min. 2800)

Lider FORUM (min. 2800) (7/9)

10

Reputacja

  1. Witam,

    Jesteśmy z żoną zainteresowani pompą ciepła sopel lodu, czy mógłby Pan napisać jak się sprawuje po wieloletnim użytkowaniu, jakie awarie mogą występować, jakie zauważył Pan minusy pompy, bo plusy to łatwo wyczytać.

    Jak wyglądają rachunki za energię elektryczną.

    Pozdrawiam,

    Andrzej Maj

    501149272

  2. W dodatku zaslony wcale nie musza byc grube i ciezkie.
  3. My mamy Kosmo w prawdzie do innego dachu, ale wybor jest spory http://www.koramic.com/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/List05&cid=1077526673895&c=page&sl=wb_pl_home_pl
  4. A u nas mimo wyjscia na taras z jadalni polaczonej z kuchnia i ogrzewania podlogowego na podlodze sa panele. Z reszta, kafle czy to na podlodze, czy na scianach sa u nas ograniczone do minimum, nawet w lazience.
  5. Dokladne zdjecie wiezchniej warstwy oleju poprze szlifowanie. Kosztowalo to sporo pracy,(szlifowanie......szlifowanie i potem powtorne olejowanie) efekt moze nie jest w 100% zadawalajacy, ale powiedzmy ze w 90%. Silikon dokladnie w kolorze plytek lub najbardzie do nich zblizony i wyglada O.K.
  6. Mamy taki sam profil plytek i laczenie blatu z nimi wykonczone silikonem. Troche bylo z tym zachodu bo blaty sa olejowane i silikon nie bardzo chcial trzymac, ale teraz jest O.K.
  7. A w prowadzenie bramy przy normalnym ulorzeniu nie napada? To juz jest raczej kwestia samego rozwiazania technicznego, jak to zrobic.
  8. Widzialem rozwiazania kiedy brama suwana byla w poziomie ale przy jej zamykaniu chowala sie do ziemi jednym koncem.
  9. A my ostatnia plastikowa deske wywalilismy wraz z przeprowadzkoa do nowego domu. Obecnie mam porobione (wlasnorecznie) deski z pozostalosci po blatach debowych, ktore mamy w kuchni. Sprawdzaja sie rewelacyjnie, dwa razy do roku sa olejowane i znow sa jak nowe. Stycznosci z surowym miesem one nie maja poniewaz mieso jak sie zdarzy ze trzeba poporcjowac to jest to robione na jednej jedynej desce szklanej( specjalnie trzymanej do tego celu) a jesli chodzi np. o tluczenie kotletow to i tak robimy to w folii wiec deska drewniana nie przeszkadza.
  10. I my tez nie mozemy sie doczekac efektu koncowego Juz dzisiaj mozemy zaprosic Ciebie na kawe za jakies......powiedzmy 8-10 lat
  11. My pod taka lodowke dalismy wneke 95cm i by bylo spoko gdyby nie listwy przypodlogowe. Z uwagi na to ze mamy je wysokie to w efekcie braklo doslownie 5mm, ale sie i z tym sie uporalem. Oczywiscie problem wystepowal tylko przy otwieraniu drzwi. Wszystko jednak zalezy od zawiasow i lodowka lodowce nie rowna.
  12. Tak dokladnie tak jak pisze przedmowca. Jesli chodzi o ta wrzaca wode to jest taka uwaga zawarta w przepisie wiec i ja o tym takze napisalem. Prawde mowiac nie bralismy nidy tego pod uwage, zawsze robimy to z pelnym czasem gotowania.
  13. O.K. masz racje zgadza sie 5MT to nie 50, a 500ml i analogicznie 10MT to 1litr, a nie 100ml. Podstawowa miarka naszego TM ma 100ml.
  14. No to przykro. Na pocieszenie powiem, ze u mnie bylo podobnie ale z rura od ogrzewania. Kopali pod fundament pod plot i mowie im ze tutaj leca dwie rury od ogrzewania, ok uslyszalem w odpowiedzi, bedziemy uwzac. Po czym za pol godziny telefon, ze gostek walnal kilofem i tylko cos syknelo. Mialem jednak szczescie w nieszczesciu bo jak zadzwonilem do serwisu odleglego prawie o 400km to uslyszalem ze za godzine najdalej za poltorej beda u mnie bo wlasnie jada na robote w moje okolice. No i po jakis trzech, czy czterech godzinach ogrzewanie znowu hulalo. Uff.
  15. Jezeli ktos byl na miejscu to mogl uprzedzic koparkowego ze tak i tak, tu i tu przebiega kabel zasilajacy i zeby zachowal nalezyta ostroznosc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...