Panowie w najbliższym czasie planuje gruntowny remont domu i wymianę pieca . Do głowy przyszło zakupić piec na pellet z możliwością spalania owsa (mam trochę pola aby go samemu wyprodukować i warunki aby go spokojnie przechować) W niektórych komentarzach wyczytałem że palenie owsem nie jest takie łatwe i wymaga np. odpowiedniego komina itd. Do znających temat - na co zwrócić uwagę przy paleniu owsem (komin stawiam nowy - ale jeszcze nie wiem jaki)? Na razie jestem w sferze planowania więc chciałbym popełnić jak najmniej błędów. Jaki model Granpala wybrać Eco czy Eco 2 Eco 2P??? Czym się różnią - co by miało znaczący wpływ na jego użytkowanie??? Co jest warte dopłacenia z wyposażenia opcjonalnego - czy raczej sobie to darować??? W zamyśle piec miałby współpracować z ogrzewaniem podłogowym - czy w takim przypadku jest wskazane aby instalację dodatkowo wyposażyć w zbiornik buforowy??? Jeżeli ktoś się znajdzie aby trochę mnie oświecić będę bardzo wdzięczny.