Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grisza011

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

Grisza011's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Witam. Bardzo proszę o rade. Dostałem od rodziców kilkuletnią kuchenke Mastercook typ 3400. Typ w sumie nie jest tu najwazniejszy ale podaję dla ścisłości. Moja kuchenka ma pod piekarnikiem szufladę metalową -wydaje mi się że jest to żelazna czy też stalowa szuflada. -podobne szuflady są zresztą w nowszych kuchenkach mastercooka obecnych aktualnie w sprzedazy.Otóż ta szuflada ,jej dno od srodka pokryte jest na sporej powierzchni rdzą. Blacha szuflady nie jest raczej ocynkowana -ale jakąs farbą srebrno szarą jest pokryta bo nie sądzę żeby niemalowana blacha miała taka barwe. I teraz moje pytanie -czym mogę wyczyscić rdze? W internecie wyczytałem że powierzchni stalowych nie powinno się czyścic druciakami czy papieraem ściernym -bo porysuja powierzchnię. tylko że z kontekstu nie wynikało jednoznacznie czy chodziło tam wyłącznie o powierzchnie stalowe nierdzewne czy o wszystkie powierzchnie stalowe. Bardzo proszę o pomoc. Może ktos z Was ma podobną kuchenkę i orientuje się z czego wykonana jest w niej szuflada i czy nalezy tu kupić jakiś specyfik do rozpuszczania rdzy czy można jednak czyscić druciakiem. 2.Czy ktoś orientuje się z czego wykonane sa grzałka górna i grzałka opiekacza znajdujące się w piekarniku kuchenki Mastercook (komora piekarnika jest pokryta emalią ceramiczną a co do grzałek nie znalazłem informacji -czy jest to może stal żaroodporna?) i w związku z tym czym czyścić grzałki aby ich nie uszkodzic ?[ /b] Będę bardzo wdzięczny za wszystkie rady i sugestie . Pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...