Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

axd

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    6
  • Rejestracja

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

axd's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Fajny watek. Witam rowiesnikow. Wiec , lubie dobrze zjesc i zapic . moim hobby jest kolekcjonowanie pieniedzy i wydawanie ich. Czy ktos z rowiesnikow lubi sporty wodne? http://img489.imageshack.us/img489/6003/p1010019crsd7.jpg Ja dzisiaj z moja cora ciagalem nogi po wodzie prawie do godziny 15.
  2. Aha , ja starterow z zimniakow nie jadam. Czasami z grzybow. Jutro jak bede gotowal, przedstawie moje ulubiony. Daktyle z migdalami i boczkiem.
  3. Piers przecinamy ukosnie i podajemy z zimna salataka. http://img489.imageshack.us/img489/3426/59crtr5.jpg Podajemy z winem do drobiu, dodatkowym przepiceim moze byc czysta zrodlana woda .Kompozycja smakowa jest taka, iz mozna smialo przepijac nawet sama woda.
  4. Wszystko mieszamy . http://img395.imageshack.us/img395/8281/58crjf1.jpg Odstawiamy do lodowki na 30 minut.
  5. Saladka: Buraczki gotowane- 12 malych buraczkow cietych na cwiartki lub wieksze w mniejszej ilosci (ciete jak podadnie). Bulgur- 280g dostepny w duzych skepach w Polsce lub internecie. 8 bardzo mlodych cebul ze szczypiorkiem lub 2-3 wieksze 10g siekanej miety siekana pietruszka i koperek (u mnie bez - dzieciak krzywo sie patrzy), naprawde warto. sok z 2 cytryn sol i pieprz 250 ml oliwki dziewiczej http://img224.imageshack.us/img224/3843/57crbh3.jpg Bulgur byl zalany zimna woda na 30 minut, odcedzony i wycisniety.
  6. Ukladamy nadzienie w piesiach i dodajemy 4 listki bazyli na kazda piers. http://img382.imageshack.us/img382/5905/56cruq2.jpg Zakrywamy gorna czesia i przebijamy wykalaczkami. Do piekarnika lub na grila.
  7. Nadzienie do piersi. Pomidory i cukini - ciete w plastry zalane oliwka. Cukini cieta bardzo cieniutko. http://img224.imageshack.us/img224/8525/55crbe1.jpg
  8. Wszystkie strony pokrywamy marynata. http://img224.imageshack.us/img224/3196/53crbn2.jpg Odstawiamy na 30 min. w temperaturze pokojowej.
  9. Piers przecinamy tzw. cieciem motylkowym - grubosc jednej strony to okolo 12 mm http://img382.imageshack.us/img382/7433/52crqp0.jpg
  10. Marynata do piersi z kurczaka: 2 lyzki oliwki dziewiczej 2-3 zabki czosnku 1 lyzka siekanej natki z pietruszki 1 lyzka siekanego oregonu http://img224.imageshack.us/img224/5020/51crmh4.jpg
  11. Ah, to tylko takie male nawiaznie do tego przepisu: Przepis. 1. 1 do 1,5 kg sera żółtego 2. 2 poledwiczki 3.łyżka żelatyny 4.Rajstopy lub pończocha. 5.jeden buraczek ćwikłowy Do takich celow jest cos na wzor gazy, no coz moza i rowniez majtki koronkowe jak widze . Jak trzeba to osobiscie uzywam czapki. Jestem obecnie po obiedzie. Dzisaj zaprezentujemy cos sezonowego. Piersi z kurczaka nadziewane cukinia, pomidorami i listkami bazyli. Dodatkiem jest saladka z buraczkow czerwonych i czegos co powinno obic sie Tobie o uszy czyli bulgur(pisownia rowniez obejmuje bulgar lub bulghur).Balkany byly dlugo pod wplywem Turkow. Najpierw musze troche odsapnac.
  12. he, teraz wiem dlaczego mamy taka ciezka kuchnie, moze bardziej kucharzy -ooo. Slyszales o salacie debolistnej? Jak odpiszesz to troche pomysl. Ja skoncze deser w tym czasie. http://img393.imageshack.us/img393/5276/41crpv2.jpg http://img393.imageshack.us/img393/1230/42crdb1.jpg http://img393.imageshack.us/img393/4771/43craa1.jpg Proporcje dobieramy do wielkosci mozgu lub smaku.
  13. Berbeluch na lonie przyrody. http://img375.imageshack.us/img375/6558/p1000736ab4.jpg watroba tylko wysiada.
  14. Berbeluch na lonie przyrody. http://img375.imageshack.us/img375/6558/p1000736ab4.jpg watroba tylko wysiada.
  15. Krotko i na temat. Nie. Przygotowuje jedzenie tylko dla siebie i moich znajomych. Nawet drinki robie sobie na wakacjach sam, bo ludzie wsadzaja rece gdzie popadnie. Jestem samolubem. http://img378.imageshack.us/img378/8260/p1000801il9.jpg P.S. glos mam jaki mam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...