Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bobowa budowniczowa

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    5 354
  • Rejestracja

3 obserwujących

bobowa budowniczowa's Achievements

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... (8/9)

10

Reputacja

  1. starej ekipy nie ma.....szkoda.....a tak miło było pobajdurzyć
  2. Edyś!!!! przyszłam się przypomnieć i przywitać Jak ja się za Tobą stęskniłam:yes:
  3. no właśnie:( coraz mniej nas tutaj, czasu brak, czy cóś
  4. nikogo nie ma....nieszkodzi.....sama z sobą pogadam......
  5. Hejka! Jak ja się cieszę, że takie krótkie były te Święta:wiggle: Teraz przygotowania do dnia jutrzejszego...trwają. Ale póki co jestem w pracy;)
  6. Aniu, Edyś dziękuję Wam bardzo za życzenia i Wam życzę na dalszą część Świąt spokoju, wystopowania i dużo zdrowia:)
  7. Wszystkim, którzy do mnie zaglądają życzę spokojnych, zdrowych i miłych Świąt Niestety nie nauczyłam się jeszcze wklejać niczego:no:
  8. Ojjj...to szczerze Ci współczuję, że pracujesz w Wigilię. A Wigilia u Ciebie? Ja mam tylko kupione prezenty i ubraną choinkę. Od jutra zaczynam robić zakupy spożywcze i od środy walczę w kuchni:rolleyes:
  9. Hej Monia:lol2: U nas też zrazy są uwielbiane przez wszystkich.....z wyjątkiem mojego młodszego syna.... A jak przygotowania świąteczne u Ciebie????
  10. Trochę mnie nie było, wirusik - chytrusik mnie dopadł, potem zakupy prezentowe, potem sprzątanie przedświąteczne...ale teraz jestem. Powiem szczerze, że mam problem z obiadem dla Ciebie, wiesz z takim świątecznym obiadem....hmm... nic mi nie przychodzi do głowy...może zrazy wołowe, może pieczeń z mieszanego mięska....nie wiem....
  11. To też fajny przepis. Na razie znikam, jade na zaległe imieniny Katarzyny (babski wieczór) Pa, pa
  12. :) Zeby była jasność to mówimy o czerwonej kapuście, tak? A co robisz z nią inaczej?
  13. No to ograniczyłaś mi pole manewru. Ale coś pomyślę Modrą kapustę robię na ciepło, szatkuję, wyciskam sok z cytryny i czekam aż się zmorzy, potem solę, dodaję cukier i masło, zalewam wodą (do połowy objętości kapusty ) i gotuję. Jak już będzie w połowie miękka dodaję 2 pokrojone w kawałki jabłka i dogotowuję. Jabłka się rozpadną i zmieszają z kapustą. Potem tylko trzeba jeszcze przyprawić do smaku, czy ma być bardziej kwaśna czy bardziej słodka. Niektórzy dodaja jeszcze goździki ale u mnie nie lubią.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...