Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

troleeeeeeeee

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

Informacje osobiste

  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

troleeeeeeeee's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Moze inaczej, bez przekrecania na polskie slownictwo nazwe to orginalnie, czyli marinara - od wlaskiego marinaro(marynarz). To zalatwia cala sprawe i mozna dojsci do starych i nowych odmian tego sosu. Kluczem sa tylko najlepsze swieze skladniki. Polecam odmiany neapolitanskie, znajdziesz je wszedzie jesli jestes zainteresowany. Stosowac mozemy ja nie tylko do \"makaronow\".Ja uwielbiam na zgrillowanej bagietce przetartej maslem czosnkowym. http://img152.imageshack.us/img152/6540/p1030769crsc9.jpg http://img152.imageshack.us/img152/9880/p1030771crxb2.jpg
  2. Nie ma tu nic do opisywania , tylko skladniki sie zmieniaja i rodzaje makaronow. Np. tutaj dadajemy wiecej marynary i ekstra osmiorniczki ...... http://img134.imageshack.us/img134/4688/p1030696crhh4.jpg ....zas ponizej jest to penne i pesto zastepujace marynare lub sos. http://img265.imageshack.us/img265/9898/p1030698crad3.jpg
  3. przeciez to z pod twojej reki, wiec o co teraz biega? http://img526.imageshack.us/img526/467/ooooojo9.jpg
  4. no i sama pasta. http://img355.imageshack.us/img355/9201/p1030690ib3.jpg
  5. Domowej roboty wloska marynara. http://img135.imageshack.us/img135/7320/p1030683fn6.jpg
  6. Jesli jest to wam tak ciezko przelknac, to polecam cos innego. Muszle, tylko bedziemy ich potrzebowac okolo 8 razy wiecej jak to zaprezentowal mayland strone wczesniej. http://img523.imageshack.us/img523/5945/p1030681uh8.jpg
  7. troleeeeeeeee

    Prowansja

    mimilapa, nawet nie wiesz co masz w dekoracji fklejanych kuchni. Na pewno nie jest to "miejsce geograficzne", tylko garnki. Le Creuset is the world's leading manufacturer of Enameled Cast Iron cookware and Screwpull-brand corkscrews. PS. szkoda bo cala lawendownia w nich gotuje.
  8. Jesli sa klopoty z nabyciem super stekow, to proponuje mniejsze kawalki. http://img502.imageshack.us/img502/9890/p1030701fv0.jpg Mieso dopasowane do jednego z najlepszych win czerwonych na swiecie, dlatego serwuje je w lampkach Grand Cru. PS Oczywiscie przy takim winie, mieso jest najlepsza partia tuszy wolowej.
  9. Ty lepiej zabezpiecz te poprzednie priwy , bedzie jak znalazl na dola jakiegos. Ot poczytasz i sie zaraz poprawi . Wszak takie to zabawne jest Tekst faktycznie chyba z pomocnikiem pisany ja tam preferuje jak pisze bez pomocnika. http://img526.imageshack.us/img526/467/ooooojo9.jpg
  10. Pozdrawiam..... ......nadzieja jest tylko nadzieja, tak jak glupi - glupkiem lub prostytutka - Q*wa. PS. pozdrowienia rowniez dla joan.
  11. czy moze byc cos bardziej prostrzego? http://img523.imageshack.us/img523/4352/p1030715mf0.jpg 1200 gram - soczysty , miekki, solony i pieprzony. PS. oczywiscie znawcy widza ze jest to "premium" stek i ciecie. Nie to co tania lykowata wolowina.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...