Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mamadominiki

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    12
  • Rejestracja

mamadominiki's Achievements

 SYMPATYK FORUM (min. 10)

SYMPATYK FORUM (min. 10) (2/9)

10

Reputacja

  1. Wlasnie wczoraj i dzis mam montowaną kuchnie z szafkami do sufitu. Częściowo jest juz zrobiona i pierwsze wrazenie jest faktycznie dosc szokujace. Niemniej jednak uwazam ze praktycznosc przewaza. Zobacze dzis jak to bedzie wygladac w calosci.
  2. Jak tak to super. Lubię rzeczy, które się nie brudzą. Ale czy czy czyści tez: - Blachy? - Klosz od zarówki? - Ruszty? - Uszczelki? - szybę? Można się po prostu zastanowić czy warto płacić za to ze ma się czyste boki i dół (bo to tyle tak?). Jak ktos uważa, że warto to czemu nie. Natomiast za te rzeczy które wymieniłam, moim zdaniem zdecydowanie warto płacić. Np zupełnie sobie nie wyobrażam piekarnika bez prowadnic teleskopowych.
  3. Pyrolizy - nie obejmują całego piekarnika, tylko niektóre elementy np ściany boczne. Resztę i tak trzeba czyścić samemu: ruszty, blachy, szybę. Wystarczy raz upiec mięso na tłuszczu i ten tłusz tak się zapieka, że to jest praktycznie nie do domycia. A tak naprawdę ile z osób które pieką ma naprawdę czysty piekarnik w środku? Tak to można mieć jak się ma designerskie miele na pokaz a nie do użytku. Termosonda - tyle co piekę juz lat i nigdy nie była mi potrzebna. Wózki - lepiej wyglądają w rekalmie ale są w użytkowaniu mniej wygodne od prowadnic teleskopowych. W szczególności jak się piecze na kilka blach. Poza tym czasem trzeba zajrzeć do piekarnika i wtedy uchylając drzwiczki nie wypuszcza się tyle gorącego powietrza co przy wózku. A i jak macie małe dzieci, to te chowane przyciski są najlepszym sposobem, zeby dziecko przez godzinę nie mogło się od piekarnika oderwać....
  4. Mam boscha, dużo piekę (ciasta, mięso, ziemniaki, warzywa). Co jest potrzebne: grzanie górne dolne oraz plus termoobieg (np do 3 blach z kurczakiem) grill np do lososia lub ziemiakow prowadnice - bezwzględnie konieczne blokada przed dziecmi (jak sie ma małe dzieci) latwe ustawianie (np amica jest duzo bardziej skomplikowana niz bosch) minutnik - naprawdę się przydaje np przy gotowaniu jajek programowanie czasu pieczenia - przydaje się i to dość często i od czasu do czasu korzystam z programowania czasu rozpoczęcia piecznia (wstawiam obiad do piekarnika, nastawiam, wychodzę, sam się włacza o określonej godzinie i jak przychodzę obiad jest) Wazne jest tez zeby to wszystko działalo sprawnie, np temperatura w srodku rozkładała się równomiernie, prowadnice lekko chodziły (i znow zobacz amikę i jej prowadnice) Cała reszta jest zbędna, w tym pyrolizy, termosondy, wózki. Jezeli kogos interesuje dlaczego, mogę napisać.
  5. Jestem z kielc i w najbliższym czasie bedę robić podłogę. Daj znać na [email protected] kto to tak spartaczył, proszę.
  6. Dostałam odpowiedż od producenta: "yes, Bellagio is a glazed porcelain stoneware and don't need any treatment, pls don't seal the floor with any products" Czyli: szkliwione, nie trzeba impregnować.
  7. Tylko ze ja mieszkam w niezbyt duzym miesicie. Jak na moje miasto to jest naprawde dobry sklep, tylko ze tą akurat firme sprowadzili niedawno i katalog beda miec dopiero za kilka tygodni. Zmiana sklepu o tyle nie wchodzi w grę ze u nas nikt inny novabell nie prowadzi. A jechać 100 km żeby zamówić a potem 2 raz żeby odebrać, to niestety nie mam czasu. A poza tym dają naprawdę dobre ceny, dużo niższe niż w najtańszym sklepie internetowym.
  8. Prosze, prosze powiedz skąd wiesz ze on jest szkliwiony? Po wyglądzie? Gdzies to jest napisane?
  9. W sklepie mają tylko standy z płytkami. Katalogu nie mają. Opakowań też nie, bo oczywiście płytki są tylko na zamówienie. Producent na stronie też nie podaje co to jest. Ale ja zawzięta jestem. W poniedziałek machnę do producenta maila, może mnie nie zignoruje i odpowie. Jak masz ochotę to je obejrzyj na stronie (mam nadzieję ze dobrze wklejam link): http://www.novabell.it/pagina_eng.asp?scelta=bellagio
  10. Dziekuje za informacje. Wlasnie walczymy w domu z tematem plytek na podloge w kuchni i bardzo nam sie spodobal gres lappato z novabell seria bellagio. Nie ma jednak podanej scieralnosci, bo podobno dla lappato scieralnosci sie nie podaje. No i namieszali nam w sklepie informacjami o impregnacji dla polerów a to jest taki jakby wytarty poler. Z tego co wyczytalam przegrzebawszy forum przynajmniej jedna osoba ma taki gres w domu. Jezeli jakis uzytkownik to czyta prosze o info jak sie ten gres uzytkuje.
  11. Bardzo potrzebuję fachowej porady. Czy gres typu lappato powinno się impregnować?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...