witam, moje spostrzeżenia z korzystania z pieca KELLER 15Kw gdzie: mieszkanie na parterze, w piwnicy piec. 3 pokoje + DUZA kuchnia - razem 90metrów budynek nie ocieplony temperatura w domu 21-22 stopnie jaka instalacja: piec na układzie krótkim otwartym - zasobnik 200l i wymiennik płytowy, bo reszta instalacji jest zamknięta (mam alternatywnie piec gazowy) ile: spalanie 0,75 worka dziennie - ok 19kg czemu tyle: po wyliczeniu (założenie, że podajnik maksymalnie podaje 12,6Kg na godzinę) to 19kg daje ok 90minut ciągłej pracy na dobę. dzielimy to na 24h i mamy 3min45sek podawania węgla na jedną godzinę ustalamy tak, żeby nie przekroczył tej wartości. ja mam ustawione n54 (ale zawsze oscyluje 57-59stopni) C- c40 -ale zasobnik grzeje mi jako "kaloryfer" tj. nie ma podłączonej 2 pompy d40 U15 -ściągnięta osłona (dla mniejszego zużycia prądu) b56 o30 L4 -ustawione jest tak, aby piec był ciągle w stanie podtrzymania - podał 4 dawki paliwa, temperatura ma się podnieść i utrzymać do następnego cyklu u5 J10 F10 to tyle.