malgos2 16.04.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Metry to można liczyć jak się wykonuje duże powierzchnie a jeśli sie wykonuje łazienkę która ma skosy,zabudowy wanny,geberitów itp rzeczy to liczy sie od roboty a nie na metry,ja teraz wykonuję łazienkę i fachowiec juz ją trzy tygodnie robi i jeszcze nie skończył to jakby liczył od metra to by na paliwo do samochodu nie zarobil a codziennie dojeżdza. oklaski ale to fachowiec podał mi tak wycenę: 45 /m2, 3 pln za dekor itd. jego sprawa ile bedzie robił - moja zeby było tak jak chce włąśnie i jak zwykle diabeł tkwi w detalu.... za dekor tyle, za szlifowanie tyle, za to .. itd , itd i czasami a nawet często wychodzi ze suma tych niby nic , wynosi ponad 90-120 pln. No i czy to jest w porzadku, ze fachowiec liczy sobie wszystko osobno, skoro wszystko musi byc zrobione? To niech poda cene za calosc i niech na koniec posprzata. A tak, to - kafelki osobno, fugowanie osobno, ciecie, srecie. Tak, jakby klient mial obowiazek znac caly proces, co on tam grzebie. Moj maz malo nie zemdlal, jak sie dowiedzial, ze facet osobno liczy zalozenie katownikow na plyty gipsowe, tak, jakby moglo ich tam nie byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin72 16.04.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ciecie glazury pod katem 45 stopni- zwykla plytka - 40 zl/mb, gres w zaleznosci od wymiaru plytki- max 90 zl/mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.04.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ciecie glazury pod katem 45 stopni- zwykla plytka - 40 zl/mb, gres w zaleznosci od wymiaru plytki- max 90 zl/mb. A pod katem 35 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.04.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 potencjalny wykończeniowiec (glazura, gładź, k-g) w rozmowie użył jakiegoś żargonowego określenia na ścinanie krawędzi płytek pod kątem 45 stopni. Oczywiście nie pamiętam.A jest na to jakaś specjalna nazwa? Cennika nie podał. Tylko pooglądał, popytał co i jak. Teraz czekam na wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 16.04.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Moj maz malo nie zemdlal, jak sie dowiedzial, ze facet osobno liczy zalozenie katownikow na plyty gipsowe, tak, jakby moglo ich tam nie byc. istny bandyta, tu akurat żywy przykład.....(cenzura), ale w przypadky innym ok winnos ie dokłądnie zapoznać z pomieszczeniem np łazienka policzyć dokłądnie wszystko i wycenić jako całość, a pytanie po ile flizowanie?.... zapytam nawet przez telefon na jakim podłozu? jaka płytka? czy listwy czy hrawędziowanie i ile tego krawędziowania? ile gniazdek? n/t to pestka pomysli o p/t.., sprzątanie...często płakac się chce...wstyd Panowie wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 16.04.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ciecie glazury pod katem 45 stopni- zwykla plytka - 40 zl/mb, gres w zaleznosci od wymiaru plytki- max 90 zl/mb. A pod katem 35 stopni? połowa 35 stopni a druga połowa 55 stopni... , zle a kto mówi ze ma być kąt prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.04.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 istny bandyta, tu akurat żywy przykład.....(cenzura) Ciesze sie, ze tez tak myslisz. Ja nie wiem, dlaczego nie mozna skalkulowac ceny tak, zeby wszystko bylo wliczone tylko jak juz sie rozgrzebie robote to wtedy pada pytanie - a silikonujemy? A potem 50 do 50 i 2500 nie moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 16.04.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 wszystko można a napewno wycenić robotę mozna.. , wiesz ludzie w kosmos latają to i kalkulować umieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.04.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 wszystko można a napewno wycenić robotę mozna.. , wiesz ludzie w kosmos latają to i kalkulować umieją Moj tylko umie kalkulowac co mu wisze - robi to nieslychanie szybko, jeszcze zanim skonczy robote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 17.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Zmienić fachowca.. a mam dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.04.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Zmienić fachowca.. a mam dobrego A w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 18.04.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 może dojechać, obecnie gdy brak nam granic , żyjemy w wolnej otwartej EU, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 18.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ciesze sie, ze tez tak myslisz. Ja nie wiem, dlaczego nie mozna skalkulowac ceny tak, zeby wszystko bylo wliczone Ależ można, ale... tylko czasami. Bo zwykle po podaniu ceny za CALOSC pada kilka sakramentalnych pytań: - a za szlifowanie to ile? - a za metr to ile? - a gruntowanie to w cenie, czy nie, i ile? - to czyli ze ile wychodzi za metr ..... czegostam.... ? itp itd. Bo klient musi znac cene jednostkowa. Zeby sobie porownac. Zeby potem przy rozmowie z kumplem powiedziec, ze placil 45 zl za m^2 a ze kumpel placil 65 to jest frajer i dal sie oszukac. Itp, Itd. Raider dobrze napisal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 18.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ciesze sie, ze tez tak myslisz. Ja nie wiem, dlaczego nie mozna skalkulowac ceny tak, zeby wszystko bylo wliczone Ależ można, ale... tylko czasami. Bo zwykle po podaniu ceny za CALOSC pada kilka sakramentalnych pytań: - a za szlifowanie to ile? - a za metr to ile? - a gruntowanie to w cenie, czy nie, i ile? - to czyli ze ile wychodzi za metr ..... czegostam.... ? itp itd. Bo klient musi znac cene jednostkowa. Zeby sobie porownac. Zeby potem przy rozmowie z kumplem powiedziec, ze placil 45 zl za m^2 a ze kumpel placil 65 to jest frajer i dal sie oszukac. Itp, Itd. Raider dobrze napisal A ja bym jednak wolala wiedziec, ze jak mam cene 500, to zaplace 500, a nie 500 + milion roznych pierdolek po 20 zl kazda. To niech powie 1000 za wszystko i swiety spokoj. Bo to nie chodzi o to, co ja sobie w miedzyczasie wymysle, ale o to, co i tak musi byc zrobione. Jak zobaczylam, ze ukladanie parkietu jest osobno, a montowanie listew osobno to moja pierwsza reakcja byla - to niech pan nie montuje listew, ale zrobi tak, zeby bylo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 18.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Akurat przy ukladaniu parkietu listwowanie kazdy liczy osobno i nalezalo sie tego spodziewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 18.04.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Akurat przy ukladaniu parkietu listwowanie kazdy liczy osobno i nalezalo sie tego spodziewac Nie jest to majatek i nie o to chodzi, ale widziales kiedys parkiet bez listew? Rozumialabym, gdyby byla inna cena za plastikowe, inna za drewniane itd., ale nie, mam ta sama cene. Bezsens totalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 18.04.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Q-wa o czym ta dyskusja? a usługa wulkanizacji opny uszkodzonej dotyczy łatania bez pompowania??? od kiedy to parkiet bez listew.? a moze układanie glazury to jedno a fugowanie to drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 18.04.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 od kiedy to parkiet bez listew.?Wlasciwie to od zawsze Prawie kazdy parkieciarz poda Ci osobno ceny za te dwie uslugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 18.04.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 od kiedy to parkiet bez listew.?Wlasciwie to od zawsze Prawie kazdy parkieciarz poda Ci osobno ceny za te dwie uslugi. ok ale świadcząc uslugę poda wartość razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 18.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Q-wa o czym ta dyskusja? a usługa wulkanizacji opny uszkodzonej dotyczy łatania bez pompowania??? od kiedy to parkiet bez listew.? a moze układanie glazury to jedno a fugowanie to drugie? No i zebys wiedzial!!!! Zrobili mi faceci luksfery i teraz patrze na nastepne rozliczenie, a tam cale 6 zlotych za fugowanie!!! Wstydzilby sie gosciu w ogole to pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts