kabelek12 13.04.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 WitamDom wybudowany, jakiś czas temu skończyli kryć dach, niestety wykonawca nie zrobił ocieplenia fundamentów. Mam pytanie, czy mogę teraz obkopać (koparką) cały dom, na około na 1m głębokości i 60 cm szerokości ? Czy nie zagrozi to stabilności budynku ?Fundament na 1,1 - 1,2 m Chcę wykonać odrazu isolację, ocieplenie fundmanetów i drenaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 13.04.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam Dom wybudowany, jakiś czas temu skończyli kryć dach, niestety wykonawca nie zrobił ocieplenia fundamentów. Mam pytanie, czy mogę teraz obkopać (koparką) cały dom, na około na 1m głębokości i 60 cm szerokości ? Czy nie zagrozi to stabilności budynku ? Fundament na 1,1 - 1,2 m Chcę wykonać odrazu isolację, ocieplenie fundmanetów i drenaż. grozi jak najbardziej takie prace należy wykonywać odcinkami np po 2 czy 3 metry, zasypywać i dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabelek12 13.04.2008 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 ... no to mnie nastraszyłeś.......szkoda że nie spytałem wcześniej... już odkopane. Wczoraj odkopała całość koparka....ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 13.04.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 no a ja żyłem jak dotąd w przekonaniu że dom na ławach fundamentowych stoi i to one odpowiadają za jego stabilność a nie metr gruntu nasypany obok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 beton44, wez sobie jaj nie rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 13.04.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 kabelek12 Jak odkopałeś to zrób opaskę odwadniającą .Będziesz miał sucho . Zamiast piasek wsypiesz otoczaki lub inny ,,ozdobny" kamyk Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabelek12 14.04.2008 04:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 eeej ludzie, piszcie poważnie, całą noc nie spalem.Grozi czy nie ?Zasypać to czym prędzej czy robić ocieplenie i drenaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 a co tu ma zagrozić?chyba tylko stabilności ścian wykopu w zależności od gruntu, małe skarpowanie temu zapobiega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts