Aedifico 16.04.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Na sciskanie. A ze sa popioly, jest napisane na worku, rowniez z Rudnik. Wystarczy czytac. Zaprawa jest ciemniejsza od tej z gat. I. Co do opadania, murarzy to na maxa wnerwia bo z wierzchu maja za rzadkie a na spodzie za geste i ciagle musza mieszac w kalfasie. I jest mocniejsza niz II w jakim sensie mocniejsza ?? na ściskanie na rozciąganie ?? na udar ?? BTW murowałem z I i z II cementowania Rudniki żadne popioły mi nie opadały na dno kalfasa, jaka cementowania ma te opadające na dno popioły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 16.04.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ale jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.04.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 To teraz wiadomo w końcu czemu na budowach takie mięcho leci. Murarze nie dostali cementu klasy I do zaprawy. no to teraz się nie dziwię że moich fachmanów na pół miasta słychac było ! im cementu I po prostu brakowało ! a ja głupi im jakieś piwo tylko podrzucałem ... i pewnie nieważne że nie murowali tylko z gruchy w szalunki beton szedł, po prostu zboczenie zawodowe i cement I na budowie musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 16.04.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Na sciskanie. Co do opadania, murarzy to na maxa wnerwia bo z wierzchu maja za rzadkie a na spodzie za geste i ciagle musza mieszac w kalfasie. To specjalnie tak, żeby szybciej murowali. Za to się dopłaca przy cemencie II .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 17.04.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Na sciskanie a o ile to musisz to pilnie zgłosić do komitetu PN, bo im się ciągle wydaje że II 42,5 ma wytrzymałość na ściskanie większa niż I 32,5 BTW o ile ta I jest mocniejsza od II według ciebie ?? robiłeś jakieś badania ?? może warto to opatentować ?? Tres pisze: Widzialem juz troche roznych instalacji u ludzi robionych przez fachowcow. Jestem tez elektrykiem z wyksztalcenia. Dlatego radze co radze. Zrobisz jak zechcesz, twoj problem. Może niech lepiej tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts