Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cement I czy II ????

Recommended Posts

Na sciskanie.

A ze sa popioly, jest napisane na worku, rowniez z Rudnik. Wystarczy czytac.

Zaprawa jest ciemniejsza od tej z gat. I.

Co do opadania, murarzy to na maxa wnerwia bo z wierzchu maja za rzadkie a na spodzie za geste i ciagle musza mieszac w kalfasie.

I jest mocniejsza niz II

w jakim sensie mocniejsza ?? na ściskanie na rozciąganie ?? na udar ??

BTW murowałem z I i z II cementowania Rudniki żadne popioły mi nie opadały na dno kalfasa, jaka cementowania ma te opadające na dno popioły ??

:D

To teraz wiadomo w końcu czemu na budowach takie mięcho leci. Murarze nie dostali cementu klasy I do zaprawy.

no to teraz się nie dziwię że moich fachmanów na pół miasta słychac było ! im cementu I po prostu brakowało ! a ja głupi im jakieś piwo tylko podrzucałem ...

i pewnie nieważne że nie murowali tylko z gruchy w szalunki beton szedł, po prostu zboczenie zawodowe i cement I na budowie musi byc :D :D :D

Gość M@riusz_Radom
Na sciskanie.

Co do opadania, murarzy to na maxa wnerwia bo z wierzchu maja za rzadkie a na spodzie za geste i ciagle musza mieszac w kalfasie.

To specjalnie tak, żeby szybciej murowali. Za to się dopłaca przy cemencie II ..

Na sciskanie

a o ile to musisz to pilnie zgłosić do komitetu PN, bo im się ciągle wydaje że II 42,5 ma wytrzymałość na ściskanie większa niż I 32,5

BTW o ile ta I jest mocniejsza od II według ciebie ?? robiłeś jakieś badania ?? może warto to opatentować ??

Tres pisze:

Widzialem juz troche roznych instalacji u ludzi robionych przez fachowcow.

Jestem tez elektrykiem z wyksztalcenia. Dlatego radze co radze. Zrobisz jak zechcesz, twoj problem.

Może niech lepiej tak zostanie.