Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplanie się klimatu - wielkie kłamstwo?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tu jest link do filmu "Globalne Ocieplenie - Globalny Szwindel".

Na razie przetłumaczona jest około połowa filmu.

http://www.youtube.com/watch?v=BbWCdP2MNhQ

A dla znających angielski link do całego filmu w orginale:

http://leaningstraightup.com/2007/03/11/the-global-warming-swindle-video/

...ciekawy film!... szkoda że przetłumaczona jest tylko połowa, bo trochę zacofany językowo jestem ...

Poszukaj dobrze sa wszystkie 4ry czesci po polskiemu :p

Rzeczywiście są już 4 części przetłumaczone :).

• 1 month później...
planeta sie zmieniała to fakt ale jak sie to dzialo to istoty na niej zyjace przewaznie sobie z tym nieradzily zbyt dobrze / a trwalo to bardzo dłógo teraz te zmiany nadejda szybciej z racju ze czlowiek jak nikt inny na swiece przyspiesza to zjawsko a my ludzie jestesmy nie przygotowani na trekie zmieny ocieplenie klimatu jest równe zlodowaceniu wystarczy ze zima potrwa kila mieciecy wiecej i juz nie bedzie co jest bo plony padna , proste teraz pytanie czy ratowac planet czy ludzi moim zdaniem powinnismy ratwac cywilicacje ludzi bo planeta przetrwa sama sie odrodzi jak to robila wile razy , ale nie my / ot takie moje myslenie pozdrawiam

Bardzo ciekawy filmik ten 4- częściowy.

To że CO2 to szwindel i bzdura już od dawna wiedziałem- czytalem kiedyś materiały konferencyjne i o tym też było ale o tym że winne jest słońce to bardzo ciekawe.Ja wyczytałem że to para wodna za to odpowiada ale teraz tych materialów nie mogę wyszperać.

pzdr

http://wiadomosci.onet.pl/1899628,16,item.html

Powód ocieplenia w Europie? Czyste powietrze

Jedną z przyczyn ocieplenia klimatu w Europie na przestrzeni trzech ostatnich dekad jest spadek liczby mglistych dni, co z kolei wiąże się z poprawą jakości powietrza - twierdzą autorzy badania opublikowanego w niedzielę w internetowym wydaniu periodyku "Nature Geoscience".

W latach 1976-2006 liczba dni charakteryzujących się ograniczoną widocznością z powodu utrzymywania się mgieł lub aerozoli atmosferycznych zmniejszyła się w Europie o połowę. Zjawisko to jest wynikiem spadku zagęszczenia dwutlenku siarki w powietrzu - twierdzi zespół naukowców pod kierownictwem Roberta Vautarda z francuskiej Komisji Energii Atomowej (CEA).

Według zespołu Vautarda, spadek liczby mglistych dni wyjaśnia od 5 do 20 proc. wzrostu temperatur w omawianych latach, a w Europie Środkowo-Wschodniej, gdzie jakość powietrza po transformacji ustrojowej poprawiła się najwyraźniej, nawet 50 proc.

Odbijając promieniowanie słoneczne, mgła może lokalnie obniżyć temperaturę powietrza nawet o 2 stopnie Celsjusza - oceniają badacze.

Na podstawie dwóch lat nasi internauci orzekli o globalnym ociepleniu. ja żyję 30 i teraz Wam ładnie obalę teorię globalnego ocieplenia. Miało być coraz cieplej - A tu psikus. jest zimniej niż było. Pamiętam za dziecka, jak całe wakacje spędzaliśmy na basenie odkrytym. Dwa miesiące maksymalnego upału, zero deszczu, żar z nieba. Ostatnie powiedzmy 2 - 3 lata zimne i deszczowe. Nie pamiętam takich. Co do bezśnieżnych zim juz wymieniam. 1986, 87, 88, 89 - to na bank, bo nie mogłem na sankach pojeździć. Potem kilka zim śnieżnych, ale ciepłych. Potem przyszła końcówka lat 90 (zdaje sie rok 1996) - w Zakopanem w lutym +15 stopni. Zielone łaki, kwiatuszki, burze z piorunami, deszcz - apokalipsa. Potem kilka typowych polskich zim i te dwie z rekordowymi opadami śniegu i dwie cieplejsze. Jest to normalna sytuacja. Klimat si e nie zmienia, tylko jest to pewien układ zamknięty. jeżeli przez kilka lat jest zimno i dużo pada to w następnych będzie cieplej i mniej opadów.

Bardzo ciekawy filmik ten 4- częściowy.

To że CO2 to szwindel i bzdura już od dawna wiedziałem- czytalem kiedyś materiały konferencyjne i o tym też było ale o tym że winne jest słońce to bardzo ciekawe.Ja wyczytałem że to para wodna za to odpowiada ale teraz tych materialów nie mogę wyszperać.

pzdr

Tu się jeszcze dołączę. Otóz wg badań 98% CO2 uwalnianego powstaje właśnie w procesie parowania wody. tyle CO2 wpuszczają w atmosferę oceany i morza. Udział dwutlenku węgla w atmosferze z przemysłu to zaledwie 0,25 % (SIC!!!) Nie ma takiej opcji, żeby człowiek mógł jakoś wpłynąć znacząco na klimat na ziemi. Jesteśmy za malutcy. Niech człowiek nie będzie taki dumny i nie unosi się az tak wysoko, bo upadki sa bardzo bolesne.

Na podstawie dwóch lat nasi internauci orzekli o globalnym ociepleniu. ja żyję 30 i teraz Wam ładnie obalę teorię globalnego ocieplenia. Miało być coraz cieplej - A tu psikus. jest zimniej niż było. Pamiętam za dziecka, jak całe wakacje spędzaliśmy na basenie odkrytym. Dwa miesiące maksymalnego upału, zero deszczu, żar z nieba. Ostatnie powiedzmy 2 - 3 lata zimne i deszczowe. Nie pamiętam takich. Co do bezśnieżnych zim juz wymieniam. 1986, 87, 88, 89 - to na bank, bo nie mogłem na sankach pojeździć. Potem kilka zim śnieżnych, ale ciepłych. Potem przyszła końcówka lat 90 (zdaje sie rok 1996) - w Zakopanem w lutym +15 stopni. Zielone łaki, kwiatuszki, burze z piorunami, deszcz - apokalipsa. Potem kilka typowych polskich zim i te dwie z rekordowymi opadami śniegu i dwie cieplejsze. Jest to normalna sytuacja. Klimat si e nie zmienia, tylko jest to pewien układ zamknięty. jeżeli przez kilka lat jest zimno i dużo pada to w następnych będzie cieplej i mniej opadów.

taka młoda broda wali takie głodne kawałki z brodą.

też uważam, że z tym ociepleniem ktoś tu kręci, ale twoje argumenty można o kant d.upy potłuc. 30 lat w zmianach klimatu to jak kij naprzeciw wieczności. ja żyję prawie drugie tyle co ty, ale bym się nie wazył na wyciąganie wniosków z tak krótkiego odcinka czasu.

a za mojej młodości Baltyk co roku przy brzegu zamarzał i nikt nie mówił, ze to coś nadzwyczajnego. A kry na wiosnę z pobliskiej rzeki miały po 40 - 50 cm grubości. Rzeki, która teraz już parę ładnych zim w ogóle nie zamarzła.

ciekawy program telewizyjny

http://pl.youtube.com/watch?v=dFgyIbuIqGU

Bronislaw Wildstein przedstawia -Walka z globalnym ociepleniem

padają ciekawe liczny np: całe ludzkie CO2 to jak do tej pory to 0,12-0,15% czyli ewidentnie wynika że człowiek ma bardzo nikłe szanse na wpływanie na klimat, jest też kwota 50 mld $ wydana na badania nad ociepleniem klimatu która w całości znikła nie wiadomo gdzie i po co, oraz teza że za to wszystko zapłacą bezpośrednio i wyłącznie Polacy kupując już niedługo w 2015 prąd najdrożej w całej UE

chyba nie zrozumiałeś za bardzo tego programu, bo o podwyżkach cen prądu w Polsce mówił nie Wilsztajn tylko Gwiazdowski z C.A.Smitha, dzięki eko-terrorystą uchwalono kolejny podatek, nazywany potocznie limitem CO2, który dzięki staraniom UE dotknie prawie wyłącznie Polskich konsumentów

http://pl.youtube.com/watch?v=Ipjes8DCPB4&feature=related

http://www.ure.gov.pl/portal/pl/383/2829/Parlament_Europejski_zatwierdzil_pakiet_klimatyczny.html

jeśli plany ograniczenia emisji się powiodą uzyskamy 3% ograniczenia światowego CO2, a prawdopodobnie w tym czasie gospodarka Chin przechwyci inwestycje koncernów zachodnich uciekających przed wysokimi kosztami z europy i suma sumarum globalne CO2 nie spadnie nawet o promil

Jak ktoś w ocieplanie klimatu (tak jak ja) nie wierzy, to uważa pakiet energetyczno-klimatyczny znany pod nośną nazwą 3x20 za głupotę.

Jak ktoś w ocieplanie klimatu wierzy i do tego myśli, też uważa go za głupotę. Jeśli nawet Unia i USA do 2030 ograniczy DO ZERA swoje emisje gazów cieplarnianych, to emisja światowa dzięki reszcie świata będzie większa, niż jest teraz.

Ale dla mnie pakiet e-k jest całkiem dobrą metodą na oszczędzanie energii pierwotnej, czyli paliw. Zwłaszcza naszego węgla.

No, pomijając patologię zwaną CCS, czyli magazynowanie dwutlenku węgla ze spalin.

"Komuna" jakoś ocieplenia klimatu nie znała...

Młodzież lasy sadziła całymi hektarami... w czynie... :lol: :lol: :lol:

Teraz, w Londynie, by się jaka konferencja o ociepleniu przydała...

Fajnie by było posłuchać tych bredni wyszeptanych przez zmarzniętych ekoociepleniowców... :lol:

Adam M.

Teraz, w Londynie, by się jaka konferencja o ociepleniu przydała...

Fajnie by było posłuchać tych bredni wyszeptanych przez zmarzniętych ekoociepleniowców... :lol:

Już w Poznaniu na COP marzli. :) W końcu poprzednia konferencja klimatyczna była na Bali a jeszcze wcześniejsza -- w Kenii. ;)