Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

20 tysiecy za projekt???

baileys

Recommended Posts

witam, od jakiegos czasu poczytuje sobie forum, zwlaszcza "przebudowy i remonty" bo i na mnie i moj dom przyszla pora...

zaczelam wiec od architekta, ktory by przygotowal projekt przebudowy domu (dom 25-letni), dostalam namiary na "znajoma znajomej" i dostalam wycene projektu na ... 20.000 pln :o

cena obejmuje:

-inwentaryzacje

- ekspertyze konstrukcyjna domu

- projekt budowlany architektoniczny (niewielka zmiana ksztaltu dachu, inne rozmieszczenie wewn. itp)

- projekt konstrukcyjny

- projekt aranzacji wnetrz (kolorystyka, wykonczenie scian, dobor posadzek, oswietlenia itp)

- projekt mebli kuchennych

czy to jest rozsadna cena czy cena z sufitu?

ile Wy placiliscie za takie uslugi?

pozdrawiam

no to mam o czym myslec...1/4 ceny? - to brzmi jak marzenie! - gdzie znalezc takiego archietekta?

jesli chodzi o wnetrza wolabym widziec wczesniej jak to ma wygladac, bo nie posiadam absolutnie wyobrazni przestrzennej i plastycznej, a marzy mie sie po cichu "odwazna" kolorystyka :roll: a jak wiadomo od ciekawego pomyslu do kiczu jest bardzo blisko.

Acha, zeby sie nie decydowac na calosc od razu zlecilismy na na poczatek sama inwentaryzacje i kosztowala nas ona 2 tys.

Bea777- moj dom ma dokladnie takie same wymiary 10x11, taki kloc z lat 80-tych, na szczescie nie zostal wybudowany zgodnie z oryginalnym projektem (kloc z plaskim dachem czyli kloc do potegi) i mam dach dwuspadowy, z kazdej strony pod innym katem - z jednej jest za wysoko, z drugiej za nisko (a ja tak lubie symetrie...)

na początek nie zamawiaj projektu wystroju wnętrz - bo jak zobaczysz "w trakcie" może się dużo zmienić, będziesz miała inne spojrzenie na swój dom.

Tak myślę że architektoniczny projekt, konstrukcje itd

Cena ... no cóż pewnie zależy od rozmiarów przedsięwzięcia, regionu i architekta.

My zapłaciliśmy 9tys za swoją "kostkę"

pzdr

• 9 months później...