EZS 14.04.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 dałam wątek we wnętrzach, ale bez odzewu, zapytam tu, może ktoś to przerabiał. Mam tynk strukturalny i na to krem woskowy. Rzecz w tym, że ten wosk jest nadal "woskowy" czyli nie zestala się. Ładnie wygląda, ale w dotyku jest taki... no woskowy Co można dać na wierzch, żeby powierzchnia była bardziej chroniona przed brudem? Lakier? Jakiś impregnat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 zupełnie nie wiem o co chodzi, ale wosk ma to do siebie, że ciepły, wnika w materiał na którym sie znajduje, może wystarczy poczekać na ciepłe dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.04.2008 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Myślisz, że on ma wniknąć w ścianę?Generalnie w domu jest ciepło, jak by coś miało wniknąć, to by wniknęło.Raczej chodzi mi o to, czym dalej można taki wosk zabezpieczyć. A może nie trzeba, może mimo "woskowatej" powierzchni kurz na tym nie siada a brud się nie ima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.04.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 za szybko się tu wątki starzeją ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_W 14.04.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Pewnie Ci nie pomogę, ale kładłem swego czasu wosk na "Ścianach z minionej epoki" (z Castoramy).Praktycznie zaraz po nałożeniu (no może po kilku godzinach) powierzchnia w dotyku była sucha, bez tego efektu lepkości wosku (bo chyba o to Ci chodzi).Może problemem w Twoim przypadku jest data ważności owego wosku (nie wiem, tak mi przyszło do głowy). może się po prostu zestarzał i tworzy inną powierzchnię?Jeśli nie to ja skontaktowałbym się z producentem w tej sprawie.PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.04.2008 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 dzięki, sprawdzę datęwłaśnie o to chodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts