Gość Aloys 08.09.2003 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Chce zrobic wylewki tzn. 3cm styropianu i 4 cm betonu na parterze a na 1 pietrze 5cm styropianu i 5 betonu .Chodzi mi glownie o wyciszenie 1 pietra .Mm stropy typu TERRIVA.Jaki rodzaj styropianu mam uzyc do tych wylewek?Pozdowieni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 09.09.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 z reguly pod wylewki daje sie steropian FS20-taki do domu wystarczy, pod wieksze obciazenia np. garaz co najmniej FS30. ja u siebie mam stropy lane z betonu pod stara czescia budynku, ktora jest podpiwniczona i na to kladlem 10cm steropianu+5cm wylewki zbrojonej siatka 10x10cm, pod nowa czescia, gdzie jest podloga na gruncie zrobie tak samoPozdr. Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bajzi 09.09.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 styropianem nic nie wyciszysz. możesz użyć albo twardej wełny mineralnej, albo styropian + pł. pilśniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 09.09.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 na piętrze nic nie daje zwiększanie grubości styropianu jeśli chcesz dobrze wyciszyć strop to zastosuj wełnę (twardą) płyty pilśniowe (miękkie) lub styropian elastyczny (termo-D Organiki lub styroflex Styropolu) koniecznie zrób podłogę pływającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Aloys 10.09.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 A co znaczy plywajaca podloga ???Nic mi to nie mowi.PS.Dzieki za rady i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 11.09.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 tak bardzo obrazowo to wylewka nie styka się bezpośrednio w żadnym miejscu z elementami przegród budowlanych (stropu, scian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.09.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 W każdym pomieszczeniu po obwodzie ułóż pasek z wełny mineralnej (Rockwool ma taką) o gr. 2 cm i wysokości - suma styropian + wylewka betonowa. Wówczas drgania z podłogi nie będą w znacznym stopniu przenoszone na ściany. A pod wylewkę daj styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts