Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pewnie Twoje problemy związane są z MPZP. Jeżeli tak, to na forum pewnie są osoby, które z tego powodu musieli zbudować coś nie do końca zgodnego ze swoimi marzeniami.

Jakiego typu pomocy oczekujesz?

Najłatwiej będzie chyba zmienić działkę ;) na taką, na której bedziesz mógł wybudować swój wymarzony domek.

Może zwróć się do organu który wydał taką decycję nie wiem czy to gmina czy starostwo o pozwolenie na zmianę.Jeśli można zmniejszać odległości od granic być może i jest jakiś przepis który pozwala również na zmiany konstrukcji dachu itd.

W sumie to ja nie jestem ekspertem ale zawsze można pokombinować.Pytałaś czy to jest ostateczne.

Nie wiem jak możecie mi pomóc. Działkę nie zabardzo mogę zmienić, bo wiąże się to z dodatkowym kosztem.

Może ktoś coś wymyśli, albo widział ładny projekt domu dwuspadowego.

ja mogę pocieszyć :wink:

kiedy zaczynałam wybieranie projekty, w ogóle nie brałam pod uwagę dwuspadowca

zauroczona byłam raz tym, raz tamtym projektem, wszystkie ze skomplikowanymi dachami

wybieranie trochę trwało, opatrzyły się i zbrzydły :lol:

doszłam do wniosku, że przez całe lata chcę patrzyć jednak na prosty dom z dachem dwuspadowym

i taki będę mieć - w dodatku wg projektu indywidualnego :lol:

innego sobie nie wyobrażam i najbardziej podobają mi się właśnie takie

i takiej metamorfozy również i Wam życzę 8)

Może zwróć się do organu który wydał taką decycję nie wiem czy to gmina czy starostwo o pozwolenie na zmianę.Jeśli można zmniejszać odległości od granic być może i jest jakiś przepis który pozwala również na zmiany konstrukcji dachu itd.

W sumie to ja nie jestem ekspertem ale zawsze można pokombinować.Pytałaś czy to jest ostateczne.

Jeśli jest taki warunek w planie zagospodarowania przestrzennego, to można złożyć do Gminy wniosek o zmianę planu na daną działkę, ale rozpatrzenie wniosku przez uchwałę Rady Gminy może trwać latami, no i niekoniecznie zakończy się sukcesem.

Witam Wszystkich i dziękuję za porady.

Dzięki Ewciu za projekt ADAŚ jest niezły, ma nawet fajne pokoje.

Widze, że znowu siedzisz przy kompie zamiast gotować obiadek ( nie martw się nic nie powiem Arturowi :D )

Myślałam o domku parterowym.

Podaje stronę http://pprojekt.pl/projekt73-oliwka,opis.html

Oczywiście dach trzeba przerobić.

Napiszcie jak Wam się podoba.

Witam Wszystkich i dziękuję za porady.

Dzięki Ewciu za projekt ADAŚ jest niezły, ma nawet fajne pokoje.

Widze, że znowu siedzisz przy kompie zamiast gotować obiadek ( nie martw się nic nie powiem Arturowi :D )

Myślałam o domku parterowym.

Podaje stronę http://pprojekt.pl/projekt73-oliwka,opis.html

Oczywiście dach trzeba przerobić.

Napiszcie jak Wam się podoba.

chcecie to przerobić na dwuspadowy? :o

to się w życiu nie uda (zawsze wyjdzie wielospadowy co najwyżej), będzie kosztowało majątek i wyglądało paskudnie 8)

Witam Cię tak przypadkiem na ciebie wpadłam no to pomyślałam że też coś poradzę.

Znasz moją sytuację z działką też mi się nie bardzo podobał ten dom co będziemy mieli ale po małych przeróbkach jest całkiem nieżle no i nie ma to jak ciasne ale własne.Proponuję żebyś jednak posiedziała przed komputerem i poszukała dwuspadowego na pewno z czasem sie przyzwyczaisz. :D :D

Całusy dla Sebastiana!!