renjul 14.04.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Czy jest szansa, że sama się wysieje, czy tez co roku trzeba siać na nowo? Czy siejecie sukcesywnie np. co dwa tygodnie żeby dłużej kwitła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 14.04.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Myślę,że nawet jeśli maciejka się wysieje, to nasiona zmarzną zimą. Ja maciejkę wysiewam tylko raz, bo mało mam miejsca i nie lubie jak się wykłada na rabatce. Zauważyłam natomiast,że nasiona żeniszka, szałwi czerwonej i aksamitki Lulu nie przemarzaja zimą i zawsze wiosną dużo ich u mnie kiełkuje, pozostaje mi tylko je przepikowac.Mam nadzieję,że w tym roku będzie tak samo i nasiona nie zmarzły- mało było śniegu tej zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 14.04.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Aha, dzięki. Myslałam, że to może tak jak z rudbekią. Jednoroczna, ale pieknie się sama wysiewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 14.04.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 umnie rudbekia jest wieloletnia, oprócz tego że się sieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 15.04.2008 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 umnie rudbekia jest wieloletnia, oprócz tego że się sieje Ciekawe jak u mnie będzie, bo zostały stare, zeszłoroczne korzenie, więc może odbiją jeszcze. Na razie mam sporo malutkich siewek. Swoją droga świetna roślinka. Gleba do niczego, a ona rośnie jak na drożdżach u mnie A maciejkę wysiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 15.04.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Natura wymyśliła sobie rozmnażanie przez nasiona po to, żeby przetrwały w trudnych warunkach. Nie przemarzną, bez obaw. A wysiewać to maciejka się wysiewa - aż za bardzo. Kłopot w tym, że nie tam gdzie się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.04.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 nasiona maciejki przezimują bez problemu ....3 lata temu wysialam za ogrodzeniem (wolna działka ) mnostwo maciejki .... troszke dosiewam co roku a ubiegłoroczne siewki o tej porze już mają ok 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 16.04.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 w takim razie ogromnie się cieszę i lecę dokupić nasion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.04.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 nasiona maciejki przezimują bez problemu ....3 lata temu wysialam za ogrodzeniem (wolna działka ) mnostwo maciejki .... troszke dosiewam co roku a ubiegłoroczne siewki o tej porze już mają ok 3cm A ja dzisiaj obkupiłem się ale nie bylo maciejki. I dlatego sprawdzam i gut. Ciekawe czy odbije. Na razie nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts