qasi79 14.04.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 witam,czy do sufitu podiweszanego przy mocowaniu wełny mogę użyć sznurka z polipropyleny - taki sznurek rolniczy biały, skręcony jakgbychyba nie będzie różnicy, ważne by mocny był co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 wcale nie musisz, rozumiem, że sznurek nie zastępuje wieszaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.04.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 witam, czy do sufitu podiweszanego przy mocowaniu wełny mogę użyć sznurka z polipropyleny - taki sznurek rolniczy biały, skręcony jakgby chyba nie będzie różnicy, ważne by mocny był co? Oczywiście możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qasi79 14.04.2008 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 nie no wieszaki swoja droga, tylko żeby przytrzymać wełnę nad profilami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 nie widzę potrzeby stosowania sznurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qasi79 14.04.2008 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 mówisz żeby położyć wełnę na profilach ?bo chciałem jeszcze kable prądowe rozwiesić ...a jak położę wełnę na profilach, to jak podłączę halogeny? nic nie będzie się działo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 wełnę produkuje się w temp ok 1300stCprzewody są w izolacjihalogen jest w jakiejś oprawieco się ma dziac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qasi79 14.04.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 niewiem .... tak się zastanawiam, czyli by wyszło, że pomiędzy dechami a wełną była by szczelina większa, później wełna na profilach profile folia i GK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 14.04.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Moze sie dziac, halogeny moga sie przegrzewac. Bylo o tym. Z pomoca idzie np. doniczka ceramiczna oddzielacjac halogen od welny. Duzo zalezy od oprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.04.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Ja dałem puszki po brzoskwiniach. W puszce jedna stara forumowiczka mi doradziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.04.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ja nie dawałem sznurka.Kupiłem wyrzarzony drut wiązałkowy w zwoju i nim kręciłem pod wełnę.Sznurek chyba za lichy na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.04.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 halogen jest w jakiejś oprawie co się ma dziac? a dupa kochany, grzeje się tak że aż bałem się. Trzeba dla swojego wewnętrznego odzielić. Spokojniejszy sen jest. Wełna się filcowała i smażyła miejscowo Strach był jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 15.04.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 większość producentów halogenów pokazuje minimalną odległośc oprawy od np. sufitu 9zwykle ok. 200mm. ja również dałbym jakąś osłonę na oprawki w wełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 10.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 ja nie dawałem sznurka. Kupiłem wyrzarzony drut wiązałkowy w zwoju i nim kręciłem pod wełnę. Sznurek chyba za lichy na lata Czym mocować taki drut i jak gęsto? Czy ta wełna pod swoim ciężarem nie będzie falowała? ..no a pod wełną i drutem musi być jeszcze folia paroizolacyjna. Czy może przylegać do tych drutów, czy robić jakiś odstęp? zamiast drutów radzą mi robić jakąś dodatkową ślepą podłogę, ale to większy koszt oraz dodatkowe obciążenie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abigor 10.07.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 ja nie dawałem sznurka. Kupiłem wyrzarzony drut wiązałkowy w zwoju i nim kręciłem pod wełnę. Sznurek chyba za lichy na lata tragedia a widziałeś taki drut wiązałkowy po roku, rdza go żre niemiłosiernie. także nie kracząc, ale ocieplenie to Ci kiedyś wybrzuszy KG. Tylko sznurek z tworzyw szucznych się do tego nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 10.07.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Sznurek, druty? A po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.07.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 cóż wy za głupoty wypisujecie sznurek jest tylko po to aby wstępnie zamocować warstwę wełny położoną między krokwie, żeby przy pracy z sufitem czy skosem na głowę nam nie padała i trzymała się koopy jako tako na to dajemy w poprzek następna warstwę wełny, stelaż, paroizolację i płytę KG dla własnej wygody jak najbardziej sznurek PP (rolniczy, wiązałkowy itp) się nadaje, nie rozumiem po co komplikować sobie życie drutem wiązałkowym (pewnie zaraz powstanie teoria że skoro wyżarzony rdzewieje to najlepiej ocynkowany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 10.07.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 cóż wy za głupoty wypisujecie sznurek jest tylko po to aby wstępnie zamocować warstwę wełny położoną między krokwie, żeby przy pracy z sufitem czy skosem na głowę nam nie padała i trzymała się koopy jako tako na to dajemy w poprzek następna warstwę wełny, stelaż, paroizolację i płytę KG dla własnej wygody jak najbardziej sznurek PP (rolniczy, wiązałkowy itp) się nadaje, nie rozumiem po co komplikować sobie życie drutem wiązałkowym (pewnie zaraz powstanie teoria że skoro wyżarzony rdzewieje to najlepiej ocynkowany ) Ta teoria już powstała Ale poważnie. Przy skosach dobra wełna sama się trzyma między krokwiami. Jak jest potrzeba, to można przytrzymać sznurkiem. Po chwili i tak przyciskamy KG. Mi chodzi o położenie wełny w poziomie między belkami. Sam sufit KG będzie jakieś 30cm poniżej warstwy ocieplenia. No i ta wełna nie może wisieć w powietrzu, być przytrzymywana przez folię paroizolacyjną czy zwykły sznurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 10.07.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Hmm no wlasnie skoro sufit ma byc nizej wzgledem belek i to, az o 30cm! to, izolacja ma znajdowac sie na tym suficie a nie w belkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.07.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 na temat sznurka było już wiele wątków jeżeli żadna nie zadowala to może odpowiedź poprawna to żółty, najlepszy jest sznurek żółty także nie kracząc, ale ocieplenie to Ci kiedyś wybrzuszy KG. jak się tego obawiasz to zmień wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts