rael_ww 10.07.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Hmm no wlasnie skoro sufit ma byc nizej wzgledem belek i to, az o 30cm! to, izolacja ma znajdowac sie na tym suficie a nie w belkach. Może rzeczywiście tak byłoby najlepiej. Czyli stelaż, do stelaża folia i płyta GK. Sznurki wtedy zbędne. W jakimś stopniu ta wełna (20cm) będzie opierała się na płytach GK. Czy ciężar wełny (20cm) nie będzie odkształcał tych płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.07.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Do wykonania jest stelaz krzyzowy. Po zamocowaniu i wypoziomowaniu progili glownych /to, te ktore wisza na wieszakach/ rozlozysz welne, nastepnie zamontujesz laczniki i profile nosne do ktorych przykleisz tasma klejaca paroizolacje. Pozostaje montaz plyt. Tak wykonany sufit a raczej jego izolacja poprawi izolacyjnosc cieplna a najwazniesza wprowadzi izolacyjnosc akustyczna ktorej, w twoim rozwiazaniu zapewne brakowalo. Masa welny nie ma sie co przejmowac sufity moga przyjmowac prawie 100kg stalego obciazenia wystarczy odpowiedni rozstaw wieszakow i profili glownych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 11.07.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ok. Dzięki za podpowiedź.. a o tej akustyce to nawet nie myślałem, ale to też ważne. Zobaczcie co tam się stało z podwieszanym (na zdjęciach). Inny sposób docieplenia i bardzo gruba warstwa.. MASAKRA! http://forum.muratordom.pl/ekofiber-czy-granulat-welny-mineralnej,t154977.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.07.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Problem tamtego sufitu to zle wieszaki i/lub ich rozstaw, profile tez nie pozostaja bez winy. Zakladajac, ze jetki sa co np. 90cm to, odleglosci od wieszakow przykrecanych do jetek nie powinien byc wiekszy jak 70cm pamietajac, ze pierwsze wieszaki nie moga byc dalej od sciany/krawedzi zewnetrznej sufitu jak 40cm. Jezeli nie mozemy miedzy nimi dac rowno ww odstepach 70cm wieszakow to je odpowiednio proporcjonalnie zagesczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 11.07.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Jeżeli będę chciał robić różne poziomy oraz wnęki na chowane w suficie lampy, to rozumiem, że paroizolacją i wełną również muszę robić na różnych poziomach.. i nie jest to żadne usprawiedliwienie do położenia izolacji nieco wyżej, ale za to na jednym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.07.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 A swiatla w suficie hmmm.Robimy glowne ocieplenie 15-20 cm w belkach mocujemy na to paroizolacje /szczelnie!/Mocujemy wieszaki do belek i uszczelniamy przebicia paroizolacji, mocujemy i poziomujemy profile glowne, umieszczamy na nich izolacje 10-15cm /akustyka i docieplenie/ mocujemy profile nosne, wykonujemy kosze na przyszle lampy /"kosze" z kawalkow plyty/ rozkladamy okablowanie elektryczne mocujemy plyty, wykonujemy otwory pod oswietlenie, szpachlowanie itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 11.07.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Tak najlepiej. Napakować wełny wzdłuż i w poprzek na sznurki na druty czy co tam pod ręką, a później stelaż robić. Fascynujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 12.07.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Próbował ktoś dobrze naciagnąć taki drut? Nie pociął sobie przy tym palców? Stosowano też żyłkę dość grubą , ale też paluszki się cięły. Najlepszy jest jednak sznurek od snopowiazałki . Już teraz na rynku nie ma odwiecznego problemu z jego brakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.07.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Drut wielokrotnie mocowany zszywkami podobnie jak sznurki, ciac palcow nie ma jak. Zmijka druciana jest bardzo elastyczna podobnie jak sznurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.07.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Mój wykonawca (znany tez z tego forum) stosuje tylko Specjalistyczne Wiązadło Polipropylenowe typu Poddaszowego. Nie wiedzieć czemu rzeczony typ wiązadła upodobali sobie rolnicy i namiętnie używają je do pras. Profanacja po prostu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.07.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 wełnę produkuje się w temp ok 1300stC przewody są w izolacji halogen jest w jakiejś oprawie co się ma dziac? Poza tematem ale dla wyjaśnienia: wełnę szklaną produkuje się w temp około 1000stC, a skalną około 1400-1500stC (chodzi oczywiście o temp. wytopu, a nie całego etapu produkcji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 wełna szklana ma temp pracy 450 stC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.07.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 wełna szklana ma temp pracy 450 stC. Budowlna??? W którym miejscu ma taką temp. pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 skrót myślowy: wytrzymuje do 450 stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.07.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 skrót myślowy: wytrzymuje do 450 stC To OK. Przy 700stC znika (czyli roztapia się i spływa). Zostaje tylko życzyć każdemu, aby tego nie testować we własnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bażant 13.11.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Do tego dobry jest sznuek rolniczy tex tex 1000 jest cienki i do takich prac wystarcza a tanio wychodzi ja właśnie takiego uzywałem do wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 14.11.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Właśnie taki sznurek rolniczy z polipropyleny zakupiłem. 23 zł za 1000 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 14.11.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Ja stosowałem drut z uzwojenia silnika, ktoś mi podarował, jakiś taki miedziany czy podobny do miedzi. Raczej wtrzyma, w garażu leży reszta zwoju i po paru latach wygląda jak nówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.11.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Właśnie taki sznurek rolniczy z polipropyleny zakupiłem. 23 zł za 1000 m Przepłaciłeś!!! Ja ostatnio kupowałem po 18,50 a wcisnąłem Inwestorowi za 20zł! czyli jeszcze zarobiłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts