Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chrapię i zabijam chrapaniem

bobiczek

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kupiłem!

Jako dodatkowe wsparcie.Ale kurcze....hm, mieszane uczucia mam na razie co do jego skuteczności. :(

Czy to oznacza, że zabieg który przeszedłeś nie pomógł.

Moje chrapanie po zabiegu metodą Celon zmniejszyło się ale nie ustąpiło całkowicie. W rezerwie mam jeszcze zrzucenie kilkunastu kilogramów i rzucenie palenia.

No to Panowie, jak wam powiem, że mój mąż NIE CHRAPIE.

Nie ma bezdechów, nie chrapie nawet jak śpi na plecach. Tak go "podcieli", że nawet nie może wydać dźwięku nazywanego chrumkaniem (pytasz dziecko: jak robi świnka?).

Ale u niego podniebienie miękkie poza snem było nisko a języczek sięgał do samego gardła. Teraz wszystko jest wysoko, krótko.

Zdecydowanie nowa jakość życia. Gojenie się gardła trwało miesiąc.

Któregoś wolnego dnia myślałam, że mój mąż już wstał, bo nie było nawet słychać jak oddycha. A tu proszę, facet spał koło mnie :o

No i ja się w końcu wysypiam. :) :) :)

mam pytanko gdzie robiony był zabieg bo ja też chciałbym sobie go zrobic ale jest kilka ofert w tym też refundowane , ale osobiście wole mieć gwarancje że to będzie raz i dobrze zrobione a tu słyszę że nie wszyscy tak na 100% są zadowoleni

Nie ma bezdechów, nie chrapie nawet jak śpi na plecach. Tak go "podcieli", że nawet nie może wydać dźwięku nazywanego chrumkaniem (pytasz dziecko: jak robi świnka?).

Ale u niego podniebienie miękkie poza snem było nisko a języczek sięgał do samego gardła. Teraz wszystko jest wysoko, krótko.

Któregoś wolnego dnia myślałam, że mój mąż już wstał, bo nie było nawet słychać jak oddycha. A tu proszę, facet spał koło mnie :o

mam pytanko gdzie robiony był zabieg bo ja też chciałbym sobie go zrobic ale jest kilka ofert w tym też refundowane , ale osobiście wole mieć gwarancje że to będzie raz i dobrze zrobione a tu słyszę że nie wszyscy tak na 100% są zadowoleni

• 2 months później...

Ja również proszę o informację, gdzie był robiony zabieg. Mój mąż chrapie i ma bezdechy, postanowiliśmy się tym zająć.

• 2 months później...

Witam towarzyszki niewoli bezsennych nocy i chrapiących mężów!

Kobitki! Powiedzcie coś więcej o tym na czym polegał zabieg i gdzie wykonują takie dzieła? :roll:

Mój mąż chrapie przeraźliwie, do tego pies, teść i szwagierka (słychać nawet z drugiego mieszkania)! :evil: Ja zwariuję!

Szwagierka miała przegrodę prostowaną - i nie pomogło! :x

Teść schudł, mąż chudy - dalej piłują! :x

Mąż był u lekarza, to mu pani doktor powiedziała - proszę żonie zatyczki kupić - ale ja już nie mogę! Wspomagałam się środkami na sen, ale budzika rano nie słyszałam - wstaję o 4 i to jest kłopot, jak z trudem o 1 zasypiam i budzę się z bólem głowy i w dzień jak neptyk chodzę :cry: :cry: :cry:

Silenc mężowi kupiłam, ale on nie bardzo reflektuje - mówi, że szczypie i drażni... jak już zastosuje, to też nie zawsze pomaga. Ktoś mi proponował "wszyj mężowi piłkę w piżamie na plecach, żeby nie spał na wznak" ale mój mąż nie śpi w piżamie, a i na boku piłuje! :evil: :evil: :evil:

RATUNKU

Witam, polecam metodę RaVor. Jest to nowoczesna metoda wykonywana w ramach NFZ w Stalowej Woli przez bardzo dobrego, rzeczowego fachowca lekarza dr. Wiesława Dubielis. Przede wszystkim jest to naprawdę skuteczna metoda, a wiem to z własnego doświadczenia, gdyż poddałam się temu zabiegowi na początku sierpnia br. a chrapanie ustąpiło w 80%. Jestem bardzo zadowolona. Naprawdę polecam.

• 3 weeks później...

interesuje mnie opisywany zabieg usuwania chrapanie metodą celon/ravor.

Muszę nadmienić, że zdiagnozowano u mnie obturacyjny bezdech seny.

Poważnie się zastanawiam nad wykonaniem tego zabiegu.

Mam pytanie do osób które taki zabieg mają już za sobą-mianowicie czy występują po nim jakieś skutki uboczne(ja słyszałem o częstych zadławieniach ślina i pokarmem) i czy zmiany po tym zabiegu są odwracalne?

Gdzie najlepiej taka operację przeprowadzić i czy jest ona efektywna?

Bardzo proszę o odp. na forum bądź też PW.

• 6 years później...
Polecam laserową metodę leczenia chrapania. Mój mąż tak chrapał, że ciężko było z nim spać w jednym łóżku ;) Poleciłam mu gabinet medycyny estetycznej z którego sama korzystam : Moja Estetyka w Rzeszowie na ulicy Litewskiej. Zabieg na prawdę skuteczny ;) Mąż bardzo chwali gabinet, ja też zawsze byłam zadowolona więc może spróbuj się jeszcze tam zgłosić.

• 3 months później...
  • 5 months później...