Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ptaki zasr. mi dach i taras!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Masz pecha, Zołza, że akurat trafiłaś na takie zaptaszone miejsce. A gniazdo na pewno zrobią. Ja też tak miałem, co prawda nie gniazdo, tylko daszek, nie ptaki, tylko pszczoły i nie założyły, tylko obsiadły. Acha, no i nie zostały, tylko poleciały dalej. Sam nie wiem. Ale też na dachu.

hm no cóż

Dziękuję za dobre rady

Wczoraj zrobiliśmy im prysznic, dzisiaj też będę czuwać z wężem na każdego ptaka i jak się tylko pojawi to będę płoszyć

po wczorajszej akcji zauważyłam rano jakby mniej g... na tarasie ( a wczoraj przy okazji zostały dobrze spłukane i taras był czysty)

dzisiaj widziałam u sąsiada z jednej strony dachu sporej wielkości plamę białego g.. a z drugiej nic nie ma ale ma za to jakiegoś ptaka zamiast gąsiora

hm no cóż

Dziękuję za dobre rady

Wczoraj zrobiliśmy im prysznic, dzisiaj też będę czuwać z wężem na każdego ptaka i jak się tylko pojawi to będę płoszyć

po wczorajszej akcji zauważyłam rano jakby mniej g... na tarasie ( a wczoraj przy okazji zostały dobrze spłukane i taras był czysty)

dzisiaj widziałam u sąsiada z jednej strony dachu sporej wielkości plamę białego g.. a z drugiej nic nie ma ale ma za to jakiegoś ptaka zamiast gąsiora

Na taras to mozna kota albo psa zalatwic - na dach to juz troche gorzej. :roll: Zycze powodzenia, bo sama wiem, jak te cholerne ptaszki moga dac popalic. Widzialam takie sowy na baterie - ruszaja sie, chuchaja - moze to cos daje? Wiem tylko, ze worki foliowe ruszajace sie na wietrze sa skuteczne dopoki nie zostana kompletnie pokryte guanem - wtedy przestaja sie ruszac i przestaja straszyc, a wygladaja... :o

Na taras to mozna kota albo psa zalatwic - na dach to juz troche gorzej.

Kota, ze wzgledu na ciezar, przewaznie latwiej wrzucic na dach niz psa :lol:

W przypadku tarasu jest znacznie prosciej, nie trzeba rzucac/silowac sie :oops:

No ewentualnie kot ma troche lepsza przyczepnosc do podloza i w razie czego z tego dachu spada na 4 lapy....