W-waBiker 09.09.2003 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Mam do was pytanie: Jak mieliście już zrobioną więźbe dachową i wymurowane ścianki działowe na poddaszu, to jak robiliście sufit?Przybijaliście deski w poprzek jętek???Opiszcie jak po koleji to wykonywaliście?Dawaliście jeszcze jakąś wełne, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2003 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 U mnie są łaty co 50 cm w poprzek jętek i do tego przykręcone są płyty g-k. Niestety w międzyczasie jętki się poskręcały i popękały przez co utworzyły się szczeliny między nimi a płytami. Na tym wszystkim leży wełna mineralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 12.09.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 A nie robiliscie stryszku nad sufitem na poddaszu ? A jesli tak to w jaki sposob ? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 24.10.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Podzielcie sie prosze swoimi doswiadczeniami. Poradzono mi wykonanie dodatkowego stelazu z desek w poprzek jetek. Na tym mialaby lezec welna. Dopiero ponizej stelaz i GK. Czy to prawidlowe rozwiązanie. Jak wykonaliscie sufit u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 24.10.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 proszę o jakieś ciekawe rozwiązania...czy kładziecie tylko płyty GK czy ktoś z was np. esperymentował z innymi materiałami? - jakieś boazerie itp.? u siebie mam małe podasze - około 37m2 podłogi ale nisko - do chodzenia nadaje się około połowa - najprawdopodobniej będzie to pomieszczenie albo sypialniane albo pracownia/biblioteka/serwerownia... ścianę chcę chcę zachować w takim stanie w jakim jest ( faktura jakby ściany glinianej - nierówności takie jakby ściana była nakłądana szpachlą ... proszę o jakieś ciekawostki z Waszych wykonań]z gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 ja osobiście miałem troszkę iną koncepcje . Na murlatach polozylem belki co okolo 1 m. Dlugosc belek 6m. 16x10 . Na tym polozylem deski 2,5 cm. na deski folia ,welna ,folia i znowu deski . konstrukcja jest lekka i bardzo stabilna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość [email protected] 11.11.2003 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Mieszkam w bloku na poddaszu. Mam nad sufitem z GK wolną przestrzeń, którą mógłbym wykorzystać jako mały pokoik. wYMIARY 3.5-3.5M POMIĘDZY ŚCIANAMI NOŚNYMI I 3.5-3.5M POMIĘDZY SPADAMI DACHU.cZY KONSTRUKCJA TAK JAK MÓWIŁ PRZEDÓWCA JEST NAPRAWDĘ LEKKA BY NIE OBCIĄŻYĆ KONSTRUKCJI DACHU ( NOWY BLOK) z GÓRY DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 11.11.2003 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 U mnie jest trochę inaczej: pierwsza warstwa wełny 20 cm między jętkami mocowana sznurkiem, poniżej 5 cm wełny na przekładkę przytrzymywana wieszakami i profilami, nad profilami jeszcze folia paroszczelna. Do profili przykręcone płyty GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jerrystp 12.11.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Witam Właśnie się w to bawię. Między jętki daję 15cm wełny, potem stelaż z listew 5 na 5cm co 60cm, między niego jeszcze 5cm wełny (płyty), potem paroizolacja i płyty gipsowo-kartonowe. Myślę, że będzie dobrze. Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts