Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak przerobić ten układ - pomozcie proszę:)

Recommended Posts

...wrrrr, bo zwariuję...

Muszę już na dniach zamówić projekt. Pojawił sie nowy faworyt, tylko poradźcie:

Jak przerobić kuchnię i pokój dzienny.

Chciałabym maksymalnie otworzyć kuchnię na salon. Zależy mi na układzie - kuchnia - jadalnia - część wypoczynkowa.

W związku z tym muszę również przesunąć komin - od kominka - no i za cholerę wymyślić nie mogę jak to przerobić, żeby było dobrze....

http://www.lipinscy.pl/project_projections.xml?id=55050&mirror=1

Ja zamieniłabym miejscami kuchnię i gabinet. Przy gabinecie jest łazienka, więc blisko wszystkie piony. Zlikwidowałabym ściankę między "nową" kuchnią a salonem- w ten sposób uzyskałabym wspólną przestrzeń- kuchnia, jadalnia, salon. I nawet kominka nie trzeba przenosić. Nie wiem tylko, czy pasuje do stron świata.

Witam! Rzeczywiście przejrzysty i bardzo fukcjonalny układ. Osobiście nie jestem zwolennikiem kuchni otwartej na salon, ale tutaj można trochę pokombinować. Pomysł z zamianą kuchni na pom.nr 1.5 jest dobry, zwłaszcza że chyba ściana między 1.6i 1.7 to ściana nośna, więc nie można jej zlikwidować. Jednak wówczas stracisz ładną ścianę na ew. meble i nie wiadomo jak to będzie wyglądało. Można postawić krótką i niską ściankę między 1.6 i 1.5 a obok duży stół, ponad nim nisko zwisające lampy dobrane do stylu pomieszczenia. To powinno optycznie ładnie oddzielić pomieszczenia i pewnie byłoby wygodne.Pozdrawiam