damimax 15.04.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 ...wrrrr, bo zwariuję...Muszę już na dniach zamówić projekt. Pojawił sie nowy faworyt, tylko poradźcie: Jak przerobić kuchnię i pokój dzienny.Chciałabym maksymalnie otworzyć kuchnię na salon. Zależy mi na układzie - kuchnia - jadalnia - część wypoczynkowa.W związku z tym muszę również przesunąć komin - od kominka - no i za cholerę wymyślić nie mogę jak to przerobić, żeby było dobrze.... http://www.lipinscy.pl/project_projections.xml?id=55050&mirror=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 15.04.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ja zamieniłabym miejscami kuchnię i gabinet. Przy gabinecie jest łazienka, więc blisko wszystkie piony. Zlikwidowałabym ściankę między "nową" kuchnią a salonem- w ten sposób uzyskałabym wspólną przestrzeń- kuchnia, jadalnia, salon. I nawet kominka nie trzeba przenosić. Nie wiem tylko, czy pasuje do stron świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 16.04.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam! Rzeczywiście przejrzysty i bardzo fukcjonalny układ. Osobiście nie jestem zwolennikiem kuchni otwartej na salon, ale tutaj można trochę pokombinować. Pomysł z zamianą kuchni na pom.nr 1.5 jest dobry, zwłaszcza że chyba ściana między 1.6i 1.7 to ściana nośna, więc nie można jej zlikwidować. Jednak wówczas stracisz ładną ścianę na ew. meble i nie wiadomo jak to będzie wyglądało. Można postawić krótką i niską ściankę między 1.6 i 1.5 a obok duży stół, ponad nim nisko zwisające lampy dobrane do stylu pomieszczenia. To powinno optycznie ładnie oddzielić pomieszczenia i pewnie byłoby wygodne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 16.04.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A jeśli chodzi o kominek to ładnie by wyglądał centralnie wewnątrz pomieszczenia, tam gdzie jest ta krótka ścianka, którą bym zlikwidiwała albo skróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts