damimax 15.04.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 ...wrrrr, bo zwariuję... Jak przerobić kuchnię i pokój dzienny.Chciałabym maksymalnie otworzyć kuchnię na salon. Zależy mi na układzie - kuchnia - jadalnia - część wypoczynkowa.W związku z tym muszę również przesunąć komin - od kominka - no i za cholerę wymyślić nie mogę jak to przerobić, żeby było dobrze.... http://www.lipinscy.pl/project_projections.xml?id=55050&mirror=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 15.04.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Nie jestem pewna czy mozesz zrezygnowac z tej sciany nosnej miedzy kuchnia a salonem. Jesli tak to pewnie i tak zostanie jakis słup. Ja proponuje dac kominek na scianie miedzy korytarzem a jadalnia - wtedy tu byłby salon a obok kuchni jadalnia a wentylacje z kuchni zrobic w formie kominka (dachowki). Komin na poddaszu musiałby wejsc w sciane pomiedzy pokoje (łatwiej mozna rozprowadzic grzanie z kominka na poddasze) To moje wolne sugestie na prędce - trzeba popytać fachowców.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulqa 15.04.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Każde miejsce jest dobre na przywitanie, więc witam wszystkich, bo to mój pierwszy post na forum Czy koniecznie kuchnia musi zostać na swoim miejscu? Może by ją zamienić z pokojem 1.5. Wielkość ta sama, wtedy jest ciąg: kuchnia, jadalnia, salon, a kuchnię możesz otwierać ile chcesz. Obok jest łazienka, do wody niedaleko. Chyba zabraknie ciągów wentylacyjnych, ale tu już ktoś mądrzejszy się musi wypowiedzieć. W tym układzie kuchnia nie jest od wejścia, ale za to od strony ogrodu. Ja bym powiększyła taras z tyłu i zrobiła z kuchni wyjście do ogrodu. Można jeść na tarasie i nie trzeba daleko biegać. Powodzenia w podejmowaniu decyzji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 15.04.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Między kuchnią a salonem jest ściana nośna - taki urok tego projektu że kuchnia jest osobno - niektórzy tak wolą. Najlepsze rozwiązanie to powiększyć komin od kibrlka i tam gdzie sypialnia zrobić kuchnię, a tam gdzie kuchnia będzie biuro, albo pokój gościnny. Tylko pamiętajcie że rozmieszczenie kanalizacji się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 16.04.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Każde miejsce jest dobre na przywitanie, więc witam wszystkich, bo to mój pierwszy post na forum Czy koniecznie kuchnia musi zostać na swoim miejscu? Może by ją zamienić z pokojem 1.5. Wielkość ta sama, wtedy jest ciąg: kuchnia, jadalnia, salon, a kuchnię możesz otwierać ile chcesz. Obok jest łazienka, do wody niedaleko. Chyba zabraknie ciągów wentylacyjnych, ale tu już ktoś mądrzejszy się musi wypowiedzieć. W tym układzie kuchnia nie jest od wejścia, ale za to od strony ogrodu. Ja bym powiększyła taras z tyłu i zrobiła z kuchni wyjście do ogrodu. Można jeść na tarasie i nie trzeba daleko biegać. Powodzenia w podejmowaniu decyzji! Ja bym zrobiła dokładnie tak samo- czyli kuchnia do pomieszczenia 5.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts