Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

Witam!

Doczekaliśmy się wreszcie stolika kawowego :D

http://img352.imageshack.us/img352/8629/36099370lk8.jpg

http://img508.imageshack.us/img508/6974/19845615id3.jpg

Co do innych pomieszczeń, to hmmm...w gabinecie nadal brak mebli, w łazienkach i kuchni niewiele się zmieniło, jedynie nasza sypialnia nie miała jeszcze prezentacji tutaj, ale póki co nie ma co podziwiać :wink: Pokażę jeszcze lampy w holu:

http://img385.imageshack.us/img385/8638/51107373pl4.jpg

i obrobione (zaszpachlowane i pomalowane przeze mnie :p :o 8) ) oświetlenie schodów:

http://img124.imageshack.us/img124/4714/95863341ep3.jpg

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie :D Śliczny domek i eleganckie wnętrza :p bardzo podobają mi się Twoje schody! przyznaj się jak wyglada walka z kurzem? mój mąż uparł się na ciemne schody, ja, choc ciemne bardziej mi się podobają, ze względów praktycznych wolałabym chyba jasne.. ale z chęcią poznam opinię praktyka !

Chciałam róznież spytać o drzwi wew., jaki to kolorek i firma? bardzo fajnie wyglądaja w komplecie z merbau :D

Witam!

Amfi- ciemne schody nie są wcale trudne w utrzymaniu czystości, a co do drzwi wewnętrznych to jest to Porta nova kolor wenge. Miło mi, że nasz domek Ci się podoba :D

Wrzucam kilka nowych zdjęć domku z zewnątrz :D Zmieniliśmy cokół domu z żółtego tynku na brązową mozaikę. Zdecydowały względy praktyczne(tynk strasznie się brudził), ale wizualnie chyba też jest dobrze :wink:

Pozdrawiam!

Edytowane przez utek76

Witam!

Amfi- ciemne schody nie są wcale trudne w utrzymaniu czystości

no i mieszasz mi w głowie ;-)

a co do drzwi wewnętrznych to jest to Porta nova kolor wenge.

zaraz zaraz, ale porta nova nie ma koloru wenge - może to orzech 4???

aj, nie już sama znalazłam, to potra nova natura!

Miło mi, że nasz domek Ci się podoba :D

bardzo się podoba - i nawet troszkę podobny do mojego :oops: :lol:

brąz na cokole - extra!

Pozdrawiam! :p

Witam!

Stół i krzesła to firma Paged meble- stół porto, krzesła kanzas, kolor dąb czekoladowy( w rzeczywistości to kolor wenge).

Miło mi, ze salon się podoba, chociaż jeszcze duuuużo w nim brakuje...dywan, kwiaty, dekoracje we wnękach, coś na sciany, coś na stół i stolik- to jeszcze przede mną :wink:

Pozdrawiam

PS. Wklejaj swoje alabastrino jak tylko cos juz będzie widać :D

Utku -Twój cokół przypomniał mi o naszym cokole, że trzeba go zrobić przed zimą (płytki klinkierowe już kupione). Dlatego mojego wykańczacza chyba na razie "wygonię" do robót zewnętrznych (przed mrozami), Alabastrino narazie leży odłogiem :cry:

PS Ale ponownie wielkie dzięki za fotkę :) !

Kachna- tak cały salon to Paged meble 8) Kolor tych mebli jest identyczny jak moich mebli wenge w kuchni, co tym bardziej mnie cieszy 8)

Dzięki za miłe słówka :D

PS. Wklejaj swoje alabastrino jak tylko cos juz będzie widać :D

czesc

meble PAGED zakupilam do sypialni rzeczywiście sa bardzo ładne ale niestety moje poszły całe do reklamacji a twoje były ok?

Witam!

Co do mebli Paged, to u nas nie było aż tak źle, chociaż jedna nóżka od szafki jest zareklamowana(wybulwiona okleina), jedyny zgrzyt to to że za pierwszym podejściem otrzymaliśmy stolik kawowy z innej kolekcji, na szczęście już po tygodniu dotarł stolik właściwy. Ogólnie jednak jestem bardzo zadowolona z tych mebli.

Metis - tak są to lampki led Skoff kwadratowe (te większe, nie pamiętam nazwy) moc jednej to 0,8 W, ja mam 5 sztuk- razem 4W, dlatego świecę je niemal nieprzerwanie od zmierzchu do świtu, a licznik prądu prawie ich nie widzi :wink:

Agata- obejrzałam sobie Twój domek -Śliczny!

A u mnie póki co trochę się sypialnia ucywilizowała- nie jest to jednak wersja moich marzeń- ot po prostu wykorzystane meble ze starego mieszkanka :wink: Za przesuwnymi drzwiami mam garderobę...

Pozdrawiam!

Edytowane przez utek76

Witam!!!!!!!

Chciałam Ci pogratulować takiego domu no i oczywiście gustu, z zapartym tchem oglądałam kolejne zdjęcia twoich wnętrz..................Prześlicznie

mam kilka pytań

*jaki jest kolor ścian w salonie?

*jaki jest kolor paneli w salonie

*i co to za meble w kąciku tv (superowe!)

Pozdrawiam serdecznie

Dorota

Witam,

ściany w salonie są białe (farba Kabe aquatex), jedynie ściana z wnękami oraz wnęki przy kominku są pomalowane farbą Dulux kolor jasny beż. W salonie na podłodze jest parkiet merbau 1200 x 90mm. A meble to Paged typ carina kolor dąb czekoladowy.

Dziękuję za miłe słowa :D

U nas póki co niewiele się dzieje budowlanego, ot....mieszkamy sobie spokojnie i tyle :wink: Ale jest i dobra nowina- na wiosnę rozpoczną się znowu prace przy naszym domku- na pewno powstanie taras, prawdopodobnie też ogrodzenie frontowe, a jeśli "pogoda" dopisze to może nawet kostka przed domem :D Planujemy też wykończyć schody wejściowe.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających