Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

kasiakp antaresy na dole to wersja black. Dziękuję za miłe słowa!

agnie-cha płytki te w dolnej łazience to Imola antares black, dekory natomiast to Imola andra- czerwone. Miło mi że domek się podoba!

ywonam zdjęcie zrobię- ale w dzień jest też ok, zobaczysz :D

Pozdrawiam serdecznie!

Utek : podoba się, to mało powiedziane jest zaje............fajny! powiem więcej i nie boję się tego słowa : będę ściągać!(zresztą nie tylko ja zapewne) :D

dzięki za odpowiedż, przeczytałam cały wątek i znalazłam nazwę płytek, wiem, że z polcorolitu są podobne .

moja łazienka będzie bez okna i ciekawa jestem czy nie będzie za ciemna

pozdrowionka.

Witam!

Gumisia zdjęcia ogrodzenia postaram się zrobić niebawem...aktualnie zagospodarowujemy teren z przodu domku i jest tu niezły bałagan...jak tylko się uwiniemy to coś wkleję....

agnie-cha jeśli tylko coś chcesz wykorzystać u siebie to tym bardziej mi miło :D W końcu po to mamy Forum :D

jaksie podłoga jasna jest bardzo łatwa w utrzymaniu czystości, nie jest też śliska. Znaczniej bardziej widać kurz na parkiecie w salonie niż na płytkach w holu i kuchni.

markoa obwódki wokół okien mają 12 cm szerokości i 3 cm grubości.

ywonam obiecane zdjęcia:

http://img191.imageshack.us/img191/3510/26884526.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/893/59674619.jpg

Dziękuję wszystkim za miłe słowa :D

Pozdrawiam serdecznie!

Witam serdecznie,

Jestem świeżo upieczoną forumowiczką :oops: :D ale na twoim wątku spędziłam już chwilkę :oops: Jestem pod ogromnym wrażeniem :o :o :o , piękny domek, a wnętrza wprost bajeczne!!! Wszystko urządzone bardzo gustownie i ze smakiem i BARDZO w moim guście :D Szczególnie spodobał mi się kominek :o , jest przepiękny! A podoba mi się tym bardziej, że ja będę miała bardzo podobny układ kominka i planuję go skopiować :oops: :oops: Poza tym podłoga w salonie cudna, idealny kolor! Oryginalne schody, czerwone sofy, bosssska kuchnia.......ehhh...brakło mi tchu :roll: :o

Jednym słowem GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Mam jeszcze pytańko, z jakiej firmy macie dachówkę i jaki kolor????????

Pozdrawiam

Witam Utka, jestem zachwycona Twoimi wnętrzami :D (jak większość tutaj:) Mam pytanie odnośnie podłogi z litych desek merbau i ogrzewania podłogowego. Jak to się sprawuje? Czy jesteście już po sezonie grzewczym? Czy nie zauważyliście zadnych niepokojacych objawow ;) tzn. czy nie pojawily sie duze szczeliny albo łódkowanie klepki :) Tak właśnie rozmyślamy nad podłogą z klepki z litego drewna.. :)

A ja mam jeszcze pytanko o balustradę :) możesz zdradzić co ile cm są te pręty. Ja robię podobną baustradę , jednak mi stolarz radzi 2 pręty a nie trzy, gdyż sądzi,że 3 to za gęsto. U Ciebie jednak wygląda to bardzo ładnie więc... bardzo bym prosiła o odpowiedź a może wiesz jeszcze jaka grubość Twoich prętów.

Utek, prześliczny domek i wnętrza.... bajeczka..... :D

pytanko, bo również chcemy merbau na dół, jak Ci się użytkuje, jesteś zadowolona, bo ta podłoga jest podobnież bardzo trwała ( czy tak jest?)? i czy jest to podłoga olejowana czy lakierowana?

a na górę , jaką podłoge wybraliście, co to za drewno?

z góry dzięki za odpowiedź!!!

WItam ponownie,

mam pytanie, jeśli to nie kłopot to proszę o szybką odpowiedź.

Z czego wykonane są blaty w kuchni??

Czy szafki są w macie czy połysku??

Szukam do siebie czegos na blat i bardzo zalezy mi na czasie...

serdecznie pozdrawiam

Rafaela

Witam!

margay bardzo bardzo dziękuję za tak miłe słowa! Co do dachówki to jest to Creaton KeraPfanne angoba miedziana.

Rachela co do podłogi w salonie to u nas podłogówka jest tylko pod płytkami, w reszcie pomieszczeń, również w salonie są normalne kaloryfery. Podczas sezonu grzewczego w parkiecie pojawiły się gdzieniegdzie niewielkie szczelinki, które na wiosnę, po wyłączeniu kaloryferów i podłogówki zniknęły.

Miło mi że domek się podoba!

sure niestety domek dopracowany nie jest- wielu rzeczy brakuje co mnie bardzo denerwuje, ale niestety wciąż brak funduszy i czasu....Kontakty w kuchni to Legrand seria Valena kolor biały, a w reszcie pomieszczeń to samo tylko kolor beżowy.

Waleriana jeśli chodzi o pręty poziome w balustradzie to u mnie są 4- montowane co 12 do 16cm- w zależności która to część balustrady, bo pręty są gięte. Grubość prętów to około 12mm

INEZ2007 dziękuję bardzo za miłe słowa!

Iwonka27 merbau nie jest łatwe w utrzymaniu czystości- ale też nie tragiczne, po prostu bardziej widać na nim okruszki i kurz...co do trwałości to póki co potwierdzam, nie widać na niej żadnych śladów użytkowania. Podłoga jest lakierowana lakierem wodnym półmatowym. Na górze jest jesion. Dziękuję Ci za miłe słowa!

anetina witam na mojej stronce i zapraszam częściej :D Miło mi że domek Ci się podoba!

MEG79 wanna ma wymiary 130x130cm, a półka pod umywalki jest wykonana ze stelażu k-g.

AMG1976 witam u mnie! Co do szczeliny to ma szerokość 8cm.

rafa780 blaty są zwykłe z płyty. Szafki białe są w połysku, a ciemne drewniane są matowe.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Wszystkim za odwiedziny :D

• 3 weeks później...