Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

kakusek wysłałam na priv,

Konieczki wysłałam na priv,

Anna eM z tym porządkiem to taki podstęp :D Cała sterta akcesoriów Boryska typu zabawki, kocyki, krzesełko do karmienia, oraz inne manatki zostały szybko upchnięte poza "pole rażenia" obiektywu ;) Ogółem przygotowanie salonu do zdjęć zajęło mi ze 2 min, a uwierz mi, przy dwójce dzieci to ja mam tu niezły sajgon :D

Jagódka, snaker666 dzięki za miłe słowa :D

markoa zegar kupiłam w jysku, kosztował coś 60zł :D

iwi0301 wszystkie łączenia parkiet-płytki mam na korku. Listew nie mam.

Pozdrowionka

witam,

może Utku76 coś doradzisz, bardzo ważny jest dla nas taras, a na naszej działce dom będzie musiał stanąć tak, że słońce będzie z tyłu domu - czyli tam gdzie miałby być taras - od południa do końca dnia - czyli latem totalny ukrop. Może miałas jakieś przemyślenia co do takiej kwestii, będę wdzięczna za sugestie...

pozdrawiam

Witam Utek !

mam nadzieje, ze niebawem także dołączę do grona budujacych Protonka!

Ale przede mna niestety jeszcze długa droga przeprawy przez cała papierologie :(

Mam prośbe, czy mogłabym otrzymać zdjęcia pomieszczenia gospodarczego? Chce dokładnie sprawdzić, czy zmieści mi sie tam piec na eko-groszek i duży zbiornik ciepłej wody użytkowej. Obecnie jesteśmy na etapie róznych pomysłow do adaptacji projektu.

dzieki i pozdrawiam

Marta

Witam serdecznie!

Anna eM, Aba-m, Jagódka, mbrzez, aga2010, lady in red dzięki za miłe słowa!

Aba-m te kamyki to po prostu utwardzenie pod garażem, trochę inny kolor kamienia niż przed domem, bo później dosypywane, póki co nic nie planuję nowego, ale kostka mi się marzy oj marzy.... Almidecor to super sklepy, ale te ceny......ehhh

aga2010wysłałam na priv

olaialekrozumiem, że Wasz dom będzie miał taras od zachodu? To tak jak mój- powiem szczerze, ze mnie to bardzo odpowiada, słońce pięknie opiera się po południu na oknach, w salonie jest super słonecznie, a na tarasie cień do godziny 13, potem słoneczko aż do wieczora....Jeśli chodzi o upał, to w upalne dni słońce nie wpada do domu, bo zasłaniamy rolety, a na tarasie można postawić parasol, albo zamontować markizę....ja mam w ogrodzie parasol i to wystarcza jako ochrona przed upałem...Popatrz na to tak: w naszym klimacie dni upalnych mamy może ze 30 w roku, a poza tym zimno, szaruga, leje albo co najwyżej jest tak w sam raz....a słońce w salonie przez cały rok to rzecz bardzo ważna...

mbrzez postaram się wkrótce wysłać zdjęcia, nie wiem, jak to będzie z tym piecem, ale może spróbuj poczytać coś na wątku o Protonie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?80977-PROTON-I-z-Dobrych-Dom%C3%B3w

aga2010 garderoba ma około 164cm szerokości i długości tyle co pokój w tym miejscu czyli około 310cm,

Pozdrawiam!

oblukalam almi na necie, niestety opinie rownie kiepskie jak ceny;) wiec jednak nie bedzie szafek oslo:)

w domku ciagle mam deficyt meblowy - wiatrolap to obraz nedzy i butow, stolika do kawy brak a moja ukochana polka na ksiazki zostala przewrocona na bok i udaje mebel pod rtv;) ehhhhh

olaialek - popieram utka, zachodni ogrod to wspaniala sprawa:)

oblukalam almi na necie, niestety opinie rownie kiepskie jak ceny;) wiec jednak nie bedzie szafek oslo:)

w domku ciagle mam deficyt meblowy - wiatrolap to obraz nedzy i butow, stolika do kawy brak a moja ukochana polka na ksiazki zostala przewrocona na bok i udaje mebel pod rtv;) ehhhhh

olaialek - popieram utka, zachodni ogrod to wspaniala sprawa:)

Witam .

Ogladam,podziwiam i inspiruję się .Mam pytanie,z jakiego materiału macie zrobiony blat w kuchni???

Juz wiecie ,ze kuchnie macie cudowną,więc nie będę się powtarzać.Cały dom jest bajką....

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam!

Boni55 blat w kuchni to najzwyklejszy blat z płyty, z firmy Atlas.

aga2010 okna w wykuszu są na poziomie 55cm od podłogi, a w kuchni ok.110cm. Schody zewnętrzne są półokrągłe i obłożone klinkierem.

lady in red cokół domu jest wykończony tynkiem mozaikowym Kabe, ziarno 1mm. Tym samym jest wykończona donica przy schodach i murek przy schodach.

rabbitp łazienka na dole to Imola Antares czarny, do tego dekor imola andra czerwony.

Serdecznie dziękuję za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam!!!

Witam,

Właśnie trafiłam na Twój dziennik.

Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!! GRATULUJĘ gustu i pomysłowości.

Po pierwsze podłoga!!!!!!!!!!!!!!!! Za nic nie chciałam się zgodzić na merbau aż do teraz... poważnie się zadtanawiam. Napisz proszę jak w użytkowaniu, tzn czy bardzo widać kurz i jak często ją myjesz. Lakier to jest połysk??? czy zwykły mat?? może ciągle wymyta tak ta podłoga?:)

Po drugie płytki -

gres - też planujemy. Jak widzę masz fugę nie jasną, jak to wszyscy sugerują. Proszę o kolor fugi i producenta - jeśli pamiętasz. I jak się gras sprawuje?? Impregnowaliście go wcześniej?? Nie widać plam??

Łazienki też super - ale my już mamy płytki zamówione.

Jeszcze raz GRATULUJĘ i będę wdzięczna za odp na pytania.

Witam,

nie, nie podnosiliśmy ścianki kolankowej, jest tak jak w projekcie....

Pozdrawiam!

a ja mam ciągle wątpliwości....

znalazłam projekt Goliat II pracownia domowe klimaty, też fajny, ale nasz Proton chyba jednak fajniejszy, oglądałam ponownie wszystkie zdjęcia z realizacji i odniosłam wrażenie, że pokoiki na górze są małe, co o tym sądzisz, utku? poza tym ciągle się waham, czy dom parterowy, czy z poddaszem....