acca5 29.11.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 ja z prośbą czy możesz podać na priv cenę schodów są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 29.11.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 ja też w sprawie schodów. jaką średnicę mają rurki - 16 mm ? też zamówiłem takie schody - podobno rurki można kupić ze zwykłych karniszy - wychodzi dużo taniej niż zamawianie kwasówki czy chromowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 30.11.2008 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam, Violetta- cenę kuchni wysłałam na priv, co do płytek przed kominkiem, to niestety są to chińskie płytki więc nie mają nazwy:( Kupione były w Bomarze 2 naprzeciwko Makro w Krakowie, rozmiar 60x60, gres polerowany, cena ok. 65 zł/m2 Podłogi w całym domu były lakierowane lakierem wodnym półmatowym Beta S. Ciemna łazienka to nie cersanit, to Imola antares i dekory Imola andra. Acca- cena schodów poszła na priv Mckwadrat- rurki te pionowe mają gdzieś 3 cm średnicy, natomiast te poziome może troszkę ponad 1cm. Są z nierdzewki. Zamawiałam je razem ze schodami i nie wiem ile kosztowały, cała wycena była dla mnie atrakcyjna, więc nie musiałam rezygnować ze stali, ale może z tymi karniszami to też sposób Pozdrawiam i dziękuję za miłe słówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 30.11.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam, czy również mogę prosić o wycenę mebli kuchennych. Bardzo mi się podoba cała koncepcja wnętrz i klimat domu. A kuchnia bardzo mnie zainspirowała i znalazłam przedstawiciela w swojej okolicy Z góry dziękuję i pozdrawiam. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 01.12.2008 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Wysłałam na priv. I dziękuję za miłe słowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.12.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 A ja jeszcze z zapytaniem odnośnie półek w gabinecie- te drewniane- to MDF czy czyste drewno zamawiane u stolarza- interesuje mnie to czy te półki nie będę się uginać- tez mam multum ciężkich książek, czy te mikro podpórki wytrzymają- do czego są mocowane- chyba nie do stelaża aluminiowego od KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 02.12.2008 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Acca- zdziwisz się, ale półki nie są drewniane, to płyta okleinowana grubość półki 3cm. Półki zamawiałam w Komandorze przy okazji zamawiania garderób i szafy wnękowej. Cena za wszystkie półki z montażem 500zł- nie wiem czy to duzo czy mało, ale na tamtym etapie nie miałam żadnego stolarza pod ręka a chciałam jak najszybciej mieć gdzie ułożyć książki. Z efektu jestem bardzo zadowolona, choć miałam obawy przy zamówieniu. Co do mocowania pólek- też się zdziwisz, ale mocowane są do stelaży KG- tyle, że stelaże są przygotowane pod półki na książki(cokolwiek to znaczy?). Inna sprawa, że nie obciążam zanadto tych półek, książki lekkie układam gęsto, ale albumy czy inne ciężary tylko w ograniczonej ilości- resztę dopełniam segregatorami- w większości są one puste i robią "sztuczny tłum" na półce. Moje półki są dość długie mają 110cm- wystarczy zrobić krótsze- tak do 80cm, i wtedy nawet ciężary utrzymają.A tak to u mnie dziś wygląda:http://img372.imageshack.us/img372/6787/bibtn7.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.12.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 No widzisz tak myślałam ze to okleina i przeszło mi na myśl aby podpytać w szafach czy by takich mi nie zrobili- a stelaże pod KG- to faktycznie fachowiec się kłania- też myślałam aby zapytać sie tych od KG- bo wiedza może o co chodzi. Dziękuje za odpowiedź.No ja nie mam sztucznego tłumu -tylko prawdziwe kilogramy podobno w Castoramie takie półki są na mb i można wszystko zakupić o połowę taniej- tak ludzie robią garderoby, popytam tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 04.12.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 witam, jezeli bylby ranking na "fajnancki domek i wogole" to jestescie na pudle!!!ladnie , bardzo ładniepozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.12.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 witam a ja mam pytanko odnosnie dywanu i mebli salonowych. Gdzie w Krakowie były kupowane jeśli mozna wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 04.12.2008 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 witam, meble kupowalismy w Witku w Modlniczce, a dywan w Ikei. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 04.12.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Zenek- dziekuję bardzo za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 04.12.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 utek76 super dywan! domek bardzo przytulny-gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.12.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Utek, jaką Ty masz piekną chłupę! Po prostu bossssko! Schody planuję podobne, więc proszę napisz ile kosztowały i gdzie takowe można zamówić, plissss! Szczerze gratuluję gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 05.12.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Małgosia i Jola- dzięki za pochwały Jola- schody robił mi Pan Kowalik http://www.schodykowalik.pl Pan Krzysztof dotarł do mnie aż z okolic Opola, więc do Wrocławia dotrze tym bardziej Ja jestem bardzo zadowolona- serdecznie polecam! Cenę schodów wysłałam na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.12.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Utek, masz przepiękny dom!! Wszystko takie przemyslane dopracowane Cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 07.12.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Kaśka- fajnie słyszeć miłe słówka z ust tak wytrawnego Forumowicza- dzięki!!! No ale z tym dopracowaniem to przesadziłaś -tyle jeszcze brakuje, że nawet wolę o tym nie myśleć- mąż patrzy na mnie bykiem za każdym razem, gdy kupuję jakiś drobiazg do domu, a mnie to by się jeszcze tak ze dwie ciężarówki mebli i dodatków przydały ... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 08.12.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Zaglądam ponownie, a tu nadal pięknie... Utek, twoja podłoga coraz bardziej mi się podoba. Zastanawiam się - może u siebie nie kombinować i też zrobić takie 'pstrokate' merbau? Na razie miałam zamiar powybierać jednolite deseczki, ale z takimi to do końca nie wiadomo, co się będzie działo - a jak wszystkie sczerwienieja na mahoń?!? Będę wtedy miala bardzo 'energetyczny' dom (okna już są dość czerwone). Fajnie masz - też chciałabym być na tym etapie... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 09.12.2008 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Pisałam do Ciebie na innym wątku, ale tutaj pewnie częściej zaglądasz. Śliczny domek. Wszystko idealnie do siebie pasuje. Gratuluję pomysłów i wytrwałości Proszę podaj mi namiary na twoich fachowców - oczywiście tych,z których jesteś zadowolona. Kuchnia- u kogo robiłaś i ile kosztowała. Moja ma podobne wymiary i tez coś podobnego chcę zrobić. Regipsy, łazienki, parkiet (choć w tym przypatku czytałam ,że masz jakieś uwagi do wykonawców). U mnie był ostatnio takie jeden od wykańczania. Ceny jeszcze nie podał konkretnej. Mówił jednak ,że za robociznę od łazienki bierze 8000. Dodam ,że łazienka raptem 4m2, wszystkie przyłącza wyprowadzone będą w potrzebnym miejcu,kable od oswietlenie też. Zostaje więć podpiecie brodzika, geberitu, wc,umywalki,sufit podwieszany i płytki tylko przy brodziku i wc (nię chcę płytek w całej łazience). Wydaje mi się to strasznie drogo, a moze nie jest?? Ile płaciłaś za zrobienie sufitu podwieszanego w jednym pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 09.12.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Sure- dzięki za miłe słówka, Twój domek też się świetnie zapowiada- wspaniały projekt, i piękna działka- ach te nadmorskie lasy sosnowe..... Iva_marti-cena za taką małą łazienkę faktycznie "nieco" wygórowana Z moich wykonawców mogę polecić kafelkarzy, no i Pana od schodów, facet od kuchni też w miarę ok, choć reklamację na szafkę załatwia już 5 miesięcy! Reszta...hmmm...jakby to ująć....średnia krajowa- czyli: dramatu nie było, ale "przeżyjmy to jeszcze raz" raczej nie wchodziłoby w grę Namiary na fachmanów wysyłam na priv Aaaaa....jeszcze mam naprawdę dobrych gości od elewacji, u mnie co prawda tylko poprawiali cokół, ale obok robili 2 domki- naprawdę są ok i kultura! Miło mi że mój domek się Wam podoba Hmmmm....i tym to sposobem stałam się stałym bywalcem forum? (300 postów-ale się rozgadałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts