Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

poduszki są osobno kupowane, ale i sofka i poduchy pochodzą z ikei 8) Cena poduch-50zł/2sztuki, cena sofki-uwaga 249zł :lol: Za taką cenę naprawdę nieźle wykonana, po rozłożeniu całkiem fajne spanko 110cm x 2m, także można się przespać przy dziecku jakby co. A jak się zniszczy to za tą kasę nie żal wywalić :D

Fajnie że się Wam podoba, bo nam też :D

Witam, wklejam coś dla Magdy i Stasia, ale może i innym się przyda- w naszej małej kuchni mamy takie ukryte miejsce na śniadanko :wink:

http://img299.imageshack.us/img299/6852/16859379cm3.jpg

utek76

Bardzo fajny pomysł z tym miejscem na małe śniadanko. Cały czas nad tym myślimy, bo mimo, że jest jadalnia to fajnie mieć w kuchni taki blacik przy którym też można posiedzieć. Też planujemy coś takiego w naszym Protonku.

Witam UTEK mam pytanie-w pierwszy cieplejszy dzien zaczynamy kolejny etap budowy i musimy zaczac zastanawiac sie nad wystrojem domu-czy dobierajac kolor podłogi kierowałaś sie kolorem okien?nasze okna sa koloru ciemny orzech jednak nie drewniane ale w okleinie,obawiam sie czy moze to jakos zle wygladac z jasna podloga?mialam juz rózne mysli-od bardzo ciemnej podlogi po super jasna ,ale Twoja jest super-na pograniczu ciemnej i jasnej .pozdrawiam-czytajac od poczatku forum z Twoim udzialem otworzylam notatnik i wszystko pozapisywalam-pewnie skorzystam wiele razy

ps-najwiekszym problemem jednak jest chyba oswietlenie!kompletnie nie moge sobie niczego wyobrazic-a juz musze wiedziec gdzie bedzie lampa nad stolem itd-ratunku!ja nawet nie wiem gdzie ma byc stół!

Znowu zaglądam do Twojego pięknego domu, bo masz wg mojego prywatnego rankingu najładniejszy parkiet merbau na forum :wink: Chciałabym zapytać czy to przepiękne zróżnicowanie kolorystyczne jest związane z gatunkiem drewna? Nie chcę jednolitej nudnej podłogi, czy wobec tego mam pytać o drugi albo trzeci gatunek drewna?

I jeszcze chciałabym dopytać o gres na ścianie w kuchni, czy jest on zlicowany ze ściana czy też odstaje? Napisałaś, że jest dość gruby, zdecydowałaś się na wkuwanie czy też został przyklejony na powierzchnię ściany?

Witam,

Natashaa powiem szczerze, że w ogóle nie dobierałam koloru okien do podłóg- okna mam orzech jasny, i to jest inny kolor niż merbau, a mimo to wygląda dobrze, na górze do jesionu też dobrze, tak więc nie przejmuj się tym za bardzo- widziałam na forum merbau do okien złoty dąb, i do białych i wszędzie było ok :D No a z tym oświetleniem to niestety ale musisz sobie przemyśleć swój domek już na tym etapie i pod to zaplanować oświetlenie- też miałam z tym problem, ale w końcu się jakoś pozbierałam i teraz jestem zadowolona, choć oczywiście kilka zonków było :wink:

Renka dziękuję za tak miłe słowa :D parkiet mój nazywa się merbau mix, i został stworzony "na poczekaniu" z przemieszania kilku odcieni klepek- merbau ciemnego, średniego i jasnego :D Najlepsze jest to, że taka zebra już ponoć niemodna :D teraz tylko jednolite podłogi ale ja tak jak Ty uważam, że są one ciut nudnawe...

Płytki w kuchni były kładzione na ścianę, bez wkuwania- szafki dolne zostały wsunięte pod płytki, a górne najechały na płytki- tu pokłony dla moich kafelkarzy, którzy co do milimetra zachowali wymiary z projektu kuchni i zabieg ten ciut przecież ryzykowny udał się w 100%

Markoto a masz może jakąś fotę tej dechy?

Pozdrawiam