Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

aLien- okna w wykuszu mają ok. 80x170cm i 110x170cm.

Miło mi że wnętrze się Wam podoba :D

A tymczasem uporządkował się nam nieco kącik telewizyjny:

http://img232.imageshack.us/img232/7640/80470621mz9.jpghttp://img371.imageshack.us/img371/5070/50597892qg5.jpg

Pozdrawiam!

jak się sprawują te meble? firmy Paged?

Witam,

Utek 76, bardzo podobają mi się twoje wnętrza domku, wszystko wspaniale dopracowane. Jestem na etapie wykańczania swojego domku i mam pytanie odnośnie lampy halogenowej w salonie, gdzie w Krakowie można taką kupić? Pisałaś wcześniej że to Matrix3:) Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Pozdrawiam!

Witam!

lamia6806 w sypialni jest dywan z ikei, taki "frędzelkowy" :wink:

kama&michał dzięki :D

R&M&K dziękuję serdecznie :D

nitka18 otoczenie postaram się zaprezentować na wiosnę, gdyż z powodu ciąży niewiele udało mi się zdziałać w ogrodzie od zeszłej wiosny :( ale mam nadzieję nadrobić straty :wink:

agip narzuta jest biała pikowana w delikatne kwiaty, rozmiar 220 x 220 cm, cena 45zł :lol: , kupiłam w Jysku, dziękuję za gratulacje :D

vieta do mebli nie mam żadnych zastrzeżeń,

kasiulakp dziękuję serdecznie!

situla lampy kupiłam w Maxflizie na Zakopiańskiej na piętrze, dziękuję serdecznie za miłe słowa :D

Pozdrawiam serdecznie!

śliczny pokoik dla maluszka. Sama mam teraz dylemat jak urządzić pokoik mojego synka. Zdjęcie tych rysunków widziałam już chyba gdzieś na tym forum, ale niestety nie pamiętam - to szablon, czy rysunek/malunek?

Ja kupiłam synkowi białe meble (na razie jeden regalik), mam jasno-niebieskie ściany, niebieski dywanik ze zwierzątkami i na szczęście jeszcze trochę czasu, bo synek jeszcze będzie z nami w sypialni.

dużo zdrowia życzę

Witam serdecznie!

MarthaB te zwierzątka to szablony, malowałam je zwykłą gąbką, kupiłam na http://www.szabloneria.pl Dziękuję serdecznie za miłe słowa!

DOM_SZCZESLIWY miło mi, że dom się podoba :D

marzena-11 akinas dziękuję Wam za miłe słowa!

A ja dorobiłam się oświetlenia w pokoiku synka, mamy też oświetlenie nad półkami w gabinecie i wreszcie założyliśmy domofon. Tym samym ilość sterczących ze ścian gołych kabli elektrycznych jest już bardzo niewielka :D Zostało tylko urządzenie wiatrołapu oraz zagospodarowanie ściany za kominkiem i klatki schodowej....A na zewnątrz- no cóż- najbardziej boli brak kostki i tarasu, który też ma być z kostki, na to póki co nie ma wielkiej nadziei....za to być może na wiosnę uda się wykończyć schody zewnętrzne i garaż, no i dokończyć prace ogrodnicze...Człowiek chciałby wszystko mieć już na tip-top, a tu wciąż daleko :-?

A tak wygląda oświetlenie nad półkami w gabinecie:

http://img697.imageshack.us/img697/7892/004modified.jpg

Pozdrawiam!

Witam serdecznie!

aga1401 nie no ogólnie to nie narzekam, czasem tak mnie tylko najdzie :wink:

gosiaczek272 dziękuję bardzo, co do halogenów w salonie, to są to 4 lampy po 3 halogeny 50wat każda. Lampa ma więc 150wat, a całe oświetlenie górne 600wat, jest więc bardzo jasno, gdyby zapalić wszystkie(każda lampa pali się osobno), my jednak głównie korzystamy z dwóch wiszących lamp nad stołem jadalnym i 6 małych halogenków we wnękach za kanapą- halogenki mają razem 60wat i w zupełności wystarczają do codziennego polegiwania przed telewizorem :D, mam jeszcze kinkiet przy kominku, ale z niego prawie nie korzystam...

Zuzza sufity podwieszane w salonie to 2 kwadraty o wymiarach 1m x 1m,

pozdrawiam serdecznie!

To mój pierwszy post na forum :D

Od dawna mam twój wątek w zakładkach, stanowi dla mnie niesamowite źródło inspiracji. Niedługo czeka mnie urządzanie mieszkania i muszę przyznać, że kuchnia w twoim wykonaniu jest rewelacyjna. Przymierzam się do kupna mebli kuchennych z Atlas Kuchnie, więc w związku z tym mam ogromną prośbę, czy mogłabyś napisać ile kosztowały twoje meble kuchenne, ile metrów bieżących masz zabudowy w kuchni oraz cenę blatu za metr i materiał z jakiego jest wykonany.

Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawia serdecznie

Witam serdecznie!

monimak meble kosztowały około 16tys zł, w szufladach mam samodomykacze bluma, w bocznej prawej szufladzie zamontowany wysuwany blat-stolik, zabudowa to około 7-8m, a blaty mam zwykłe z płyty, kolor atlas terrano white bodajże, ale niestety nie pamiętam ceny za metr blatu- blaty były wliczone w cenę mebli którą napisałam wyżej. Miło mi, że kuchnia się podoba :D

Pozdrawiam serdecznie!