Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie!

mayland, mikopiko, sebul34, Ania i Heniu, sure, monah, vilemo, efi26, kasiulakp, superiwona, Inka 14, Famelia, kamlotek, R&M&K, grazi, sylwia&radek, aga1401, bradykardia1, moniamona serdeczne dzięki za życzenia i gratulacje :D Synek ma na imię Borys :D

sebul34 my mamy zwykły kominek bez płaszcza, nie mamy też rozprowadzenia ciepłego powietrza, teraz żałuję że nie zrobiliśmy tego rozprowadzenia, bo jednak górę ciężko kominkiem dogrzać :-?

ana-76 półeczki mają 13cm głębokości,

kamlotek dziękuję za miłe słowa!

moniamona miło mi, że domek się podoba!, cenę schodów wysłałam na priv.

Pozdrawiam serdecznie!

Utku, gratuluję dzidziusia!

W wolnej chwilce napisz mi proszę czy jesteś zadowolona z tych krzeseł Kanzas Paged, i jaki rodzaj obicia masz, czy to skóra? Czy te krzesełka są całe w tym jednakowym obiciu, czy też siedzisko masz inne. Są śliczne i zastanawiam sie nad ich kupnem tylko nie wiem które obicie wybrać.

Pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie!

Famelia, kjuta, Ew-ka, czarna-mamba, situla dziękujemy serdecznie! A imię dla synka wybrała mamusia 8)

situla z krzeseł jestem bardzo zadowolona, wykonane solidnie i bardzo wygodne, ale też i kosztowały jak za złoto, to spróbowałyby nie być wygodne :lol: Krzesła mają ramę drewnianą, jedynie siedzisko i oparcie są z ekoskóry- ja mam brązową, wygląda ładnie, właściwie jak skóra, wiem że jest też ekoskóra kremowa, może zerknij na wątek 'wasze krzesła' na forum 'wnętrza', tam są one pokazane....Widziałam u Ciebie, że masz już schodki, mam nadzieję, że jesteś zadowolona- wyglądają pięknie na zdjęciach :D

Pozdrawiam serdecznie!

Witaj Utek76!!!

Pisze poraz pierwszy choć zaglądam do Ciebie od pewnego czasu i pewnie nie będe orginalna pisząc ze jestem zachwycona Twoim domkiem. My teraz jesteśmy na etapie wykańczania i ciągle wracam do Twojego kominka. Mam straszną prośbę ponieważ jestem z Krakowa proszę jeżeli mozesz podaj mi namiary na osobę która wykonywała Ci obudowę zwłaszcza chodzi mi o kamień. Pozdrawiam serdecznie :-)

Witam serdecznie!

situla cieszę się, że ze schodami wszystko oki!

sebul34 dziękuję bardzo za tak miłe słowa :D

SZKARŁATEK wysłałam na priv. Miło mi, że domek się podoba :D

A ja nie mam teraz zbyt wiele wolnego czasu :lol: , ale ostatnio udało mi się kupić nowe roślinki do jadalni:

http://img94.imageshack.us/img94/2089/013modified.jpg

http://img641.imageshack.us/img641/8114/015modified.jpg

Stare, które miałam jeszcze w bloku, dostały nowe donice i powędrowały na górę, do holu...żal mi było wyrzucać....

http://img291.imageshack.us/img291/6305/029modified.jpg

Pozdrawiam!

Dziękuję za informację :-) I jeszcze raz musze powiedzieć, patrząc na ostatnie zdjęcia ze cudnie u Ciebie. A my jeszcze tyle pracy przed soba mamy, bo chcemy sie we wrzesniu wprowadzić. Pozdrawiam serdecznie i nie ukrywam,że jeszcze będę "podglądać " Twój domeczek.

utek76 rzeczywiście dom super..

..jednak nie do końca w moim stylu.., ale ogólne wrażenie na prawdę bardzo pozytywne ;)

..zachwyciła mnie Twoja łazienka Alabastrino - jest po prostu rewelacja i centralnie wykleiłam bym z Twojego domku i przykleiła u mnie ;)

normalnie, WSZYSTKO mi się w niej podoba!

wyczytałam: płytki alabastrino Tubądzin, fuga - sopro 27 pergamon, blat pod umywalki - 170 cm długości, ale jaka ceramika? chyba nie doczytałam.. :-?

jakbyś mi znalazła na sieci adres do tej ceramiki..., albo nazwę..., albo coś...

no bo jeśli mogłabym to zmałpuję go calusieńką! :oops:

Witam serdecznie!

SZKARŁATEK życzę zatem owocnego wykańczania swojego domku- miło mi, że nasz domek będzie dla Ciebie pomocą :D

sebul34 jeszcze raz dziękuję serdecznie za takie miłe słowa na temat naszego domeczku! Co do donic, to wszystkie donice kupiłam w Castoramie- mają tam duży wybór tego rodzaju "stożków".

A co do zdjęć to niewiele wklejam, bo też niewiele się u nas zmieniło...ale już niebawem mam zamiar wykończyć wiatrołap, wtedy będą też całkiem nowe zdjęcia. W maju mamy też w planach wykafelkowanie garażu i obłożenie płytkami schodów wejściowych- będzie więc co fotografować :wink:

magduska co do ceramiki w łazience Alabastrino, to umywalki mam Roca Hall, wc i bidet to Koło seria Primo (baaardzo tania, coś 700zł za oba), a wanna też Koło ale kurcze nie pamiętam już jaka seria :( Miło mi, że łazienka się podoba- możesz zmałpować- nie pogniewam się :wink:

oldzia w jadalni mam stół Paged meble seria Porto, i krzesła Paged seria Kanzas, kolor dąb czekoladowy z brązową ekoskórą. Stół ma 170cm długości i rozkłada się jeszcze na dwie dostawki po 45cm, w sumie ostatecznie można uzyskać 260cm. Dziękujemy za miłe słowa na temat domku!

Utek gdzie dorwałaś te szable? Kurcze ja chodzę za nimi juz kilka miesiecy. Wszędzie spotykam te małe wypierdki, nieco powyginane, chyba miniaturowe. Chcę kupić juz takie wieksze i proste, jak Twoje. Głupio mi donica z suchym patykiem wygląda a ja sie uparłam na szable i nic innego tam nie widzę. :roll: