Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utkowy dom

Recommended Posts

Zdjęcie z bliska tych płytek jest u mnie w galerii na 2 stronie prawie na samej górze. Powierzchnia ich jest faktycznie podobna do kamienia- matowa i porowata, ale to są płytkie wgłębienia i nie wchodzi tam brud...te płytki to zwykła ceramika, nie gres, więc one nie łapią żadnych brudów typu sos pomidorowy z patelni itp....wszystko bardzo łatwo się zmywa. Naprawdę polecam te płytki- to był mój udany zakup 8) [/u]

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Utku,

ja tym razem zapytam o ten chiński gres :D czy trudny w utrzymaniu czystości, czy jego i fugi kolor to biały?, i jakbyś mogła przypomnieć mi gdzie i za ile go kupiłaś?

A tak na marginesie, kto Wam kładł posadzkę, czy mogę prosić o jakieś namiary.

Mam też kolejne pytanie w kwestii kominka, ale to na p.w.

Pozdrawiam

R&M&K

Witam!

R&M&K gres jest taki raczej zimny jasny beż, nie jest to śnieżna biel, natomiast fugi są brązowe- z mapei. Nie robiłam białych fug, bo przy dzieciach po 2 latach mieszkania już pewnie nie byłyby białe, a tak jak były brązowe tak są nadal i mam święty spokój i przy kominku i w kuchni i w wiatrołapie :wink: Fugi są cieniutkie, naprawdę dobrze wyglądają z tym jasnym gresem....A namiar na kafelkarzy wysłałam na priv. Mój gres kupiłam w bomarze2 naprzeciwko Ikei, cena za metr około 65zł.

alkaalka piekarnik, mikrofala, zlew i płyta indukcyjna to firma TEKA. Okap jest firmy Faber, lodówka Electrolux, zmywarka Bosch. Kolor piekarnika i mikrofali to faktycznie inox.

sebul34 jak już zrobisz to wyślij foty, chętnie pooglądam :wink:

Pozdrawiam!

Witam!

R&M&K gres jest taki raczej zimny jasny beż, nie jest to śnieżna biel, natomiast fugi są brązowe- z mapei. Nie robiłam białych fug, bo przy dzieciach po 2 latach mieszkania już pewnie nie byłyby białe, a tak jak były brązowe tak są nadal i mam święty spokój i przy kominku i w kuchni i w wiatrołapie :wink: Fugi są cieniutkie, naprawdę dobrze wyglądają z tym jasnym gresem....A namiar na kafelkarzy wysłałam na priv. Mój gres kupiłam w bomarze2 naprzeciwko Ikei, cena za metr około 65zł.

alkaalka piekarnik, mikrofala, zlew i płyta indukcyjna to firma TEKA. Okap jest firmy Faber, lodówka Electrolux, zmywarka Bosch. Kolor piekarnika i mikrofali to faktycznie inox.

sebul34 jak już zrobisz to wyślij foty, chętnie pooglądam :wink:

Pozdrawiam!

Witam,

Na wstępie nie będę oryginalna ale muszę przyznać bardzo ładny dom szczególnie podoba mi się kuchnia, gratuluję i trochę zazdroszczę :wink:

Proszę jeśli to możliwe o cenę kuchni i jakie wymiary ma wykusz szer i głębokość

Pozdrawiam serdecznie

Utek!

Z okazji zbliżających się świąt Wielkanocnych, życzę Tobie i twojej rodzince:

kolorowych jajeczek,

wełnianych owieczek,

kicających króliczków,

dużo jedzenia w koszyczku

i mokrych ubranek

w poniedziałkowy poranek!

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/33090455_wielkanoc_stroik__3_.jpg

Witam serdecznie!

ma.ska dziękuję za miłe słowa! Wykusz ma około 1,3m głębokości, a 3,3m szerokości. Cenę kuchni wysyłam na priv.

budek77 bardzo mi miło, że domek się podoba!

kasiulakp Ania i Heniu serdecznie dziękuję za Życzenia Świąteczne! Ja w tym roku z braku czasu nie zdążyłam z życzeniami na forum :( Niemniej jednak mam nadzieję, że to były dla Wszystkich Forumowiczów radosne i spokojne Święta!

moje pisanki:

http://img121.imageshack.us/img121/5033/20100403032modified.jpg

Pozdrawiam serdecznie!

daniel2210 czy chodzi o balustradę balkonową?

malgos2 strasznie mi miło!!!

Morlena bardzo dziękuję za miłe słowa!

nitka18 na zewnątrz domku powoli coś się tam dzieje, a zdjęcia zapodam jak już zrobimy schodki wejściowe......

lech71 blat ma 170cm długości i 60cm głębokości. Dzięki za miłe słowa!

Anjazzielonego wysyłam na priv. A skrzynkę już odblokowałam....

monimak uchwyty są zintegrowane z frontem, to model jowita.

Pozdrawiam serdecznie!

Powolutku kształtów nabiera też kominek....

http://img377.imageshack.us/img377/5233/50716550vs0.jpg

Witam serdecznie,Na początku chciałam pogratulować pięknego domku, jest to jeden z moich faworytów jeśli chodzi o urządzenie:) Mam ogromną prośbę bo bardzo podoba mi się wasze oświetlenie. Chodzi mi głównie o salon ( kwadraty z halogenami) oraz o kuchnie. Planuje u siebie dokładnie takie samo rozwiązanie. Chciałabym wiedzieć jakie są wymiary takiego kwadratu (także grubość) oraz skąd zamawialiście halogeny które są tam wmontowane. Jestem ciekawa ile takie rozwiązanie kosztuje. Czy jets także możliwość podania grubości podiweszenia sufitu w kuchni?? Na zdjęciach wygląda na cienki i bardzo mi się to podoba. Będę bardzo wdzięczna na pomoc. Pozdrwaim